Gå til sidens hovedinnhold

Tror på livet etter Breivik

- Jeg er glad for at Thorir overtar etter Marit, sier Gro Hammerseng til Nettavisen.

ULLEVAAL (Nettavisen): Torsdag ble det klart at Marit Breiviks assistent Thorir Hergeirsson forfremmes til hovedtrener for det norske kvinnelandslaget i håndball.

- Det er veldig bra! Jeg er glad for det valget. Det er gøy for Thorir også, han fortjener det, sier landslagets frontfigur, Gro Hammerseng.

- Kommuniserer godt
Hergeirsson åpnet jobben som hovedtrener med å proklamere at han skal ta godt vare på Marit Breiviks kjepphester, som for eksempel å gi spillerne medansvar og fokusere på lagånden.

Hvilke endringer spillerne vil få oppleve i tiden framover, vil islendingen enn så lenge holde for seg selv.

- På dette tidspunkt vil jeg holde det litt for meg selv, i og med at det er tidlig og jeg skal bygge nytt trenerteam og jeg skal snakke med spillere. Jeg har noen tanker, men synes det er litt tidlig å gå ut med dem, sier Hergeirsson til Nettavisen.

Hammerseng er ikke i tvil om at islendingen kan videreutvikle Norges kanskje mest populære landslag.

- Thorir virker faglig dyktig, og han kommuniserer godt med spillerne. Det tror jeg er viktig for hele laget. Det er vanskelig å prestere hvis du ikke er trygg på treneren, selv om du selvfølgelig aldri kan bli helt trygg, mener Hammerseng.

- Høres spennende ut
Det eneste Hergeirsson egentlig avslørte på torsdagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion, var at han ønsker å drille inn flere formasjoner.

- Jeg har lyst til å få til en god, alternativ forsvarsformasjon, for eksempel. Større fleksibilitet i forsvarsspillet. Men da skal man huske at vi har hatt en steingod 6-0-formasjon som vi ikke skal legge vekk. Men vi skal supplere, lover Hergeirsson.

Det klinger godt i ørene til Gro Hammerseng.

- Det høres veldig spennende ut. Norge har vært kjent for det gode forsvaret i 6-0-formasjon. Det er moro hvis vi kan utvikle det videre, sier Hammerseng til Nettavisen.

- Marit er en ressursperson
Helt kvitt Marit Breivik blir nok ikke håndballandslaget ennå. Suksesstreneren har nemlig gått over til Olympiatoppen og er ansatt der som coach for lagidretter.

- Marit vil være en ressursperson, både for meg og for Norges Håndballforbund, for menn og damer, i sin rolle i Olympiatoppen. Hun har kunnskap og kompetanse og blir en bra diskusjonspartner. Marit er fortsatt en ressurs for norsk håndball og vil forhåpentligvis være det i lang tid framover, sier Hergeirsson til Nettavisen.

Les også: - Jeg er veldig stolt

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken