RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på NHL-plass i år

Sist oppdatert:
Columbus Blue Jackets har gitt Ole-Kristian Tollefsen (21) beskjed om at de tror han kan ta en plass i NHL denne sesongen.

21 år gamle Ole-Kristian Tollefsen fra Nes på Romerike har vært under vingene til Columbus Blue Jackets siden han ble draftet i 2002. Allerede samme år reiste han over til Nord-Amerika, hvor han gjorde suksess som back hos Brandon Wheat Kings. På to sesonger registrerte han 9 mål, 41 assists og 167 utvisningsminutter.

I fjor spilte han 57 kamper for Syracuse Crunch i AHL, som i NHLs lockoutfravær var en av verdens beste ligaer.

Tror på NHL-plass
- Jeg snakket med Columbus nå nettopp. De vil at jeg skal komme over litt tidligere i år, og være litt i byen. De sier at jeg har en sjanse til å klare en plass i laget denne sesongen, forteller landslagsbacken.

TV 2 Nettavisen møtte ham på Norges Toppidrettsenter, der han har tilbrakt mesteparten av sommeren. Tollefsen trener mer eller mindre hver dag, og har lagt på seg 12 kilo med muskler de siste par-tre årene. Nå veier den 188 centimeter høye backen 96 kilo. Perfekte tall for en taklingssterk back av defensiv legning.

- Får håpe jeg klare å gå på skøyter også. Jeg må passe på at jeg ikke blir treg. Derfor trener jeg ikke bare styrke, men også hurtighet og kondisjon, påpeker Nes-gutten.

- Skal klare det
1. september reiser han til Ohio i USA. Han skal bli enda bedre kjent med byen, trene med styrketreneren til Blue Jackets og få litt istid før treningsleiren til Blue Jackets starter.

- Jeg kommer til å reise over med den innstillingen at jeg skal klare det.

To av Tollefsens verste konkurrenter er veteranbackene Luke Richardson og Scott Lachance. Ingen av de imponerte sist det var spill i NHL, og signalene fra Blue Jackets tyder på at begge vil bli kjøpt fri fra kontraktene sine.

- De er de jeg skal erstatte. Sjansen min er der. Men jeg må prestere på campen.

Han startet forrige sesong i ECHL, men spilte seg opp til AHL tidlig i sesongen.

Lærte mye i fjor
- Jeg lærte veldig mye i fjor. Det var en ganske positiv sesong. Det var tøft i starten, vi hadde sju gode backer, og jeg var rookie. Men jeg spilte mot de beste motspillerne fra november og ut, og fikk bra feedback på den jobben jeg gjorde, sier den tidligere NTG-studenten.

Og jobben består i å stoppe motstanderne foran mål. Tollefsen er tøff og kompromissløs i spillestilen.

- Jeg er ingen fancy spiller. Jeg er en hardtspillende, defensiv back. Jeg liker å spille fysisk, og ta ut de beste motspillerne. Det er stilen min. Det vet Blue Jackets, og det vet jeg. Jeg jobber med å bli en mer spillende back, men det får komme etter hvert. Nå må jeg først og fremst fokusere på det jeg kan.

Tollefsen kommer til å trene sammen med Vålerenga fram til han reiser til USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere