Det var ikke mange som hadde tro på italienske Filippo Pozzato (Katusja) i forkant av Flandern rundt.

Med tanke på fjorårets klassikerinnsats (mye på grunn av sykdom, vår.anm.) og kun femteplass i Milano - Sanremo som poenggivende resultat denne sesongen, var kanskje ikke det så rart.

Det er ikke godt nok for 29-åringen som er hentet inn til Katusja for å vinne. Men da følgende melding dukket opp i LIVE-oppdatering til procycling.no søndag var Pozzato tilbake i posisjonen han trives veldig godt.

«15.10: Hushovd kjører, men han har en haug med ryttere på hjul. Så kjører Boonen, og da er det bare Cancellara og Pozzato som følger.»

Les hele rittsaken her!

Dessverre for Filippo Pozzato og hans Katusja-lag tok det ikke mange minuttene før Fabian Cancellara (Leopard-Trek) fikk luke ned Tom Boonen (Quick Step) og nevnte Pozzato.

- Jeg la merke til at Hushovd angrep først, og da jeg fulgte etter ham var jeg plutselig på Cancellaras bakhjul, forteller Pozzato ifølge cyclingnews.com og legger til:

- Cancellara er menneskelig
- Han (Cancellara) gjorde noe veldig spektukalært der. Tom (Boonen) bommet på en sving, og han fikk tjue meter på oss før han ble borte.

Fabian Cancellara ble overraskende nok hentet av hovedfeltet anført av BMC Racing Team før de to siste stigningene, Muur van Geraardsbergen (også kjent som Kapelmuur) og Bosberg.

- Jeg la merke til at Cancellara ikke fikk like stor luke som har fått ved tidligere anledninger, og at hovedfeltet organiserte seg raskt. Han er menneskelig, ikke utenomjordisk, forklarer italieneren.

Da det skulle avgjøres var Pozzato overraskende nok ikke tilstede.

Følte seg sterk på brosteinen
- Jeg følte meg veldig bra til det tidspunktet, men så fikk jeg kramper.

Filippo Pozzato gikk aldri kontakt med tolvmannsgruppen som kjempet om seieren etter de to siste bakkene. Katusja-trilleren trillet i mål sammen med Edvald Boasson Hagen (Team Sky), 1,24 bak vinneren Nick Nuyens.

Neste helg står Pozzato på startstreken i Paris-Roubaix hvor han står med andreplass fra 2009 som best i karrieren.

- Roubaix er et annet ritt, og til tross for et skuffende resultat følte meg sterk på brosteinen, sier Pozzato og avslutter:

- Jeg liker rittet og jeg har har vært nærmere seieren der enn i Flandern. Jeg tror jeg kan gjøre det bra på søndag.

PS! Filippo Pozzato eneste monumentseier er fra Milan-Sanremo i 2006

Diskuter sykkel i vårt diskusjonsforum!