RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på sju norske OL-medaljer i snowboard

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ståle Sandbech er svært optimistisk på snowboardernes vegne.

- Jeg tror vi tar én medalje i boardercross for gutter, én i boardercross for jenter og to i jentenes slopestyle. Og så må jeg vel si tre i slopestyle for gutter, svarer Sandbech når NTB ber om et OL-tips.

Før han modererer seg litt.

- Si seks medaljer, da. Eller fem, så har vi litt å gå på, gliser 20-åringen.

Landslagssjef Thomas Harstad himler med øynene, men liker den offensive tankegangen. Han er enig i at Norge har sju medaljekandidater, men vet at alt skal klaffe for at Sandbechs tips skal treffe.

- Det jeg kan si er at vi har sju utøvere som er på et nivå hvor de kan kjempe om medaljer, sier Harstad til NTB.

Fullt kjør
At slopestyle er kommet på OL-programmet har mye å si for Norge. Sandbech, Torstein Horgmo og Silje Norendal er internasjonale stjerner med klare gullsjanser.

For bærumsgutten Sandbech startet sesongen perfekt med seier i den første 5-stjerners konkurransen på snowboarderens verdenstour. Han legger opp til et ganske hektisk program før OL og ofrer ikke Sotsji-lekene for mange tanker.

- Før jul skal jeg kjøre Air Style Beijing, Dew Tour og Grand Prix. Etter jul blir det European Open, enda et Grand Prix og X-Games.

- Kanskje dropper jeg noe, men jeg gjør meg klar for en vanlig sesong. Det handler om ikke å gjøre OL så veldig stort. Jeg må konsentrere meg om én konkurranse av gangen, sier Sandbech.

- OL henger ikke så høyt for deg?

- Jo, selvfølgelig. Det er så stort. Det er de to-tre ukene der hele verden ser på sport. Det gir også mye interesse fra mediene og sponsorer, sier 20-åringen.

Seierspallen gjelder
Han har allerede OL-erfaring etter debuten som 16-åring i Vancouver for fire år siden. Da ble han slått ut i halfpipekvalifiseringen. Innstillingen blir en helt annen for Sandbech inn mot mesterskapet i Russland, der han først og fremst satser på slopestyle.

- Da (i 2010) var det bare å kjøre på. Jeg falt, men fikk en bra opplevelse. Nå drar jeg for å komme på seierspallen. Jeg skal kjøre så bra at jeg vinner dersom jeg lander triksene mine, sier han selvsikkert.

De siste ukene er det blitt to treningsøkter daglig på Olympiatoppen. Treningsleir i Østerrike venter før 2,5 måneders USA-opphold. Mye av suksessoppskriften ligger i å reise rundt og ha det gøy med lagkameratene, mener Sandbech.

- Vi reiser veldig mye sammen og er gode venner. Det skaper oss gode. Vi pusher hverandre og bruker lagkameratene for å klatre opp stigen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere