Tror sykkellegende ble drept

Foto: PASCAL PAVANI (afp)

Moren tror ikke på forklaringen rundt Marco Pantanis død.

17.09.13 19:11

Med sammenlagtseier fra både Giro d’Italia og Tour de France var Marco Pantani en av sykkelsportens virkelige stjerner på slutten av 90-tallet.

Italieneren fløy opp motbakkene på en måte ingen andre gjorde. Han elsket det romantiske ved sykkelsporten og angrep heller enn å sitte på hjul. Pantani var ikke alltid den klokeste, men sjarmerte sykkelpublikummet i senk med sin offensive tilnærming.

Miguel Indurain, som vant Tour de France fem ganger, har blant annet sagt følgende om Pantani:

- Han fikk folk hektet på sporten. Det er kanskje ryttere som har oppnådd mer enn ham, men de har aldri klart å trekke fansen inn i sporten på samme måte som ham.

Moren tror ikke på forklaringen
Etter å ha blitt kastet ut av giroen i 1999, gikk det imidlertid bare én vei for «Il Pirata». Noen gode resultater ble overskygget av personlige problemer.

14. februar 2004 kom nyheten om at fjellgeiten hadde blitt funnet død på hotellrommet sitt i Rimini. Det ble konkludert at italieneren hadde tatt en overdose kokain.

Nå ønsker moren, Tonina Pantani, å åpne saken rundt sønnens død igjen.

- Jeg har bedt om en gjennomåpning av etterforskningen fordi jeg ønsker forklaringer. Jeg ønsker svar. Jeg vil vite hvordan han døde, sa hun til et italiensk TV-program, ifølge AFP.

- Min største bekymring er at han ble drept. Jeg tror Marco hadde blandet seg i andres saker.

Snakket om doping
Moren er redd for at det kan ha vært noen knyttet til sykkelsporten som sto bak legendens dødsfall.

- Han snakket ut om doping, og sa at doping var det stort problem.

Tonina Pantani har lest gjennom rettsdokumentene og mener at flere ting der ikke er sant. Blant annet sår hun tvil om sønnens var alene.

- Marco var ikke alene i der han ble funnet død. Det kan ha vært andre mennesker der. Han ringte politiet og klagde på at noen plaget ham, og så ble han funnet død en time senere.

Den offisielle obduksjonen viste hjerneødem og hjertesvikt på grunn av akutt kokainforgiftning. Det tror altså ikke moren noe på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.