*Nettavisen* Sport.

Tror Tollefsen får NHL-tilbud

Foto: AP/Scanpix

NHL-eksperten Barry Melrose er optimistisk på nordmannens vegne.

03.06.09 11:03

SISTE FRA NHL: Pittsburgh slo tilbake!

Det er to måneder siden Ole-Kristian Tollefsen (25) fikk sjokkbeskjeden av legen: Kneskaden hans er så alvorlig at han ikke er tilbake på is før i oktober.

Ettersom kontrakten med Columbus Blue Jackets utløper i sommer, knytter det seg stor spenning til om Tollefsen får tilbud om ny kontrakt av blåjakkene nå som han er skadet.

Les mer: - Jeg er dritskuffa

- Får kontrakt
- Hvis ikke Columbus vil forlenge, får jeg neppe kontrakt med en annen klubb før jeg er friskmeldt, sa Tollefsen til Nettavisen i april.

Columbus har førsteretten til den skadeforfulgte Nes-gutten, men mister denne dersom klubben ikke tilbyr en ny kontrakt med minst ti prosent lønnsøkning. Da vil andre klubber vederlagsfritt kunne knytte til seg Tollefsen.

- Jeg tror at Columbus vil signere ham, men hvis det ikke skjer, vil han få kontrakt andre steder, sier ESPNs profilerte NHL-ekspert Barry Melrose til Nettavisen.

Les også: - Kunne vunnet scoringstittelen

- Er en god back
Melrose har tidligere vært trener for Wayne Gretzky i Los Angeles Kings og startet forrige sesong som trener i Tampa Bay Lightning, før han fikk sparken og gikk tilbake til jobben i ESPN. Få mediefolk kjenner NHL bedre enn Melrose.

- Jeg tror at Columbus liker laget sitt og den spillergruppen de har, og det er bra for Tollefsen. Det andre som er positivt, er at han er en god back, og gode backer er vanskelige å finne.

1. juli er D-dagen. Innen den tid må Columbus og Tollefsen ha en ny kontrakt på bordet. Hvis det ikke skjer, står Tollefsen fritt til å forhandle med andre klubber.

Tollefsen kan også forhandle med andre klubber dersom han får et tilbud fra Columbus og sier nei til dette. Da vil i så fall Columbus ha krav på kompensasjon fra Tollefsens eventuelt nye NHL-klubb. Det er imidlertid lite trolig at Tollefsen vil takke nei til et tilbud fra Columbus.

25-åringen spilte kun 19 av 82 grunnseriekamper for Columbus denne sesongen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag