RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Tror Tollefsen vinner Stanley Cup

Sist oppdatert:
Flere eksperter tror at en nordmann for første gang vil vinne et av verdens gjeveste trofeer.

STOCKHOLM (Nettavisen): Det sies at Stanley Cup er det aller vanskeligste trofeet en idrettsutøver kan vinne. Den påstanden kan naturligvis diskuteres i timevis, uten at man nærmer seg en fasit av den grunn.

Det som ikke kan diskuteres, er at veien fram til den 15 kilo tunge og 117 år gamle pokalen er brolagt med hundrevis av knallharde taklinger og hundrevis av blåmerker. Sånn må det bli når samtlige 30 lag skal unnagjøre 82 grunnseriekamper på 193 dager.

Vinneren må i tillegg gå seirende ut av 16 sluttspillkamper, og vil ganske sikkert ha spilt over 100 kamper siden 1. oktober når pokalen kan løftes til værs en gang i starten av juni.

Anders Myrvold var i stallen til Colorado Avalanche da klubben gikk helt til topps i NHL-sluttspillet i 1996, men spilte ingen kamper og fikk derfor heller ikke den ettertraktede Stanley Cup-ringen eller navnet gravert inn på pokalen.

En av favorittene
Ole-Kristian Tollefsen sitter derfor komfortabelt i førersetet på veien mot å bli Norges første Stanley Cup-vinner, ettersom han ikke bare er den eneste nordmannen i den nordamerikanske ishockeyligaen, men også spiller for et lag som mange anser som favoritter denne sesongen.

To av TSNs hockeyeksperter er overbevist om at det er nettopp laget til Ole-Kristian Tollefsen som står oppreist igjen når den lange og tunge veien er tilbakelagt.

Pierre McGuire og Ray Ferraro tror at Philadelphia Flyers møter og beseirer Vancouver Canucks i finalen.

- Jeg tror at Philadelphia vinner på grunn av sin brede stall, sier McGuire til TSN. Duoen får også støtte av ESPNs "NHL-guru" John Buccigross.

Regjerende mester Pittsburgh Penguins, Alexander Ovetsjkins Washington Capitals, nevnte Vancouver Canusk og underpresterende San Jose Sharks er sammen med svenskelaget Detroit Red Wings de antatt tøffeste konkurrentene.

Detroit Red Wings, som har sju svensker i stallen, sesongåpner i Stockholm med kamp mot St. Louis Blues i Globen både fredag og lørdag.

Stanley Cup til Norge?
Dersom eksperttrioen treffer med spådommen, vil Ole-Kristian Tollefsens navn bli inngravert på pokalen neste sommer.

Da vil pokalen sannsynligvis også komme til Norge for aller første gang. Hver spiller får nemlig tilbringe ett døgn hver med pokalen, noe USAs president Barack Obama bemerket da regjerende mester Pittsburgh Penguins besøkte Det hvite hus i september.

- De tok den med på fisketurer og stoppet på grillfester hos naboen. De besøkte barneskoler og gjorde dagene lysere for barn som er på sykehus. Jeg tror at denne cupen til og med har holdt et barn eller to. Det er dette Stanley Cup handler om; Ikke bare å få navnet ditt inngravert sammen med historiens beste spillere, men også å gi noe tilbake til andre, sa Obama ifølge Associated Press.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere