RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Vålerenga kan ta gull

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Og Vålerengas nye venstreback frykter ikke at han skal få samme problem som Fredrik Stoor.

LA MANGA (Nettavisen): Vålerenga-trener Martin Andresen har lovet Klanen fire nye signeringer før sesongstart.

Tirsdag ble den første offentliggjort, da klubben presenterte Fredrikstads Joachim Thomassen (23) som ny spiller.

Venstrebacken har skrevet under på en fireårskontrakt med «Enga», og skal ha kostet osloklubben rundt 1.6 millioner kroner.

Tirsdag gjennomførte sarpingen sin første trening med sin nye klubb.

- Jeg stod opp klokken tre, og fløy til Spania med halv ni-flyet, så det ble ikke så mye søvn på meg i natt, sier en sliten Joachim Thomassen til Nettavisen.

Fikk klare instruksjoner
Flere ganger under treningen stoppet Martin Andresen spillet, og ga detaljerte instruksjoner til sin nye venstreback. Det liker Thomassen.

- Det er viktig for meg å komme inn i gruppa her, og få oversikt over hvordan de tenker og gjør ting. Her spiller vi annerledes enn vi gjorde i Fredrikstad. Jeg må ta tiden til hjelp, så skal nok dette gå bra, sier han.

- Hva blir forskjellen fra Fredrikstad?

- I Fredrikstad skulle jeg komme mye rundt, mens her skal jeg være en stående back. Vi skal styre spillet og slå pasninger, sier han.

Stoor-fella
Det er det ikke alle som har vært like fornøyd med. Vålerenga-back Fredrik Stoor fortalte Nettavisen i fjor at han ikke helt har funnet seg til rette i Martin Andresens spillestil.

- Jeg sliter med å finne min plass i systemet. Her må jeg holde igjen litt mer enn jeg er vant med. Det er ikke fordi jeg skal nektes å komme framover i banen, men det er en spillestil som skal gi laget best mulig resultater, sa Stoor til Nettavisen den gang.

Thomassen er i likhet med Stoor en offensiv backtype, men frykter ikke at han kommer til å mistrives i sin nye backrolle.

- Det passer meg. Jeg har hatt en lang samtale med Martin om det, og har veldig tro på måten de spiller på her, også i min posisjon, forsikrer Thomassen.

Nå gleder han seg bare til å komme i gang med sesongen.

- Det er spennende å være her. Jeg liker å spille under press, og nå har jeg kommet til en klubb med ambisjoner. Dette er Oslos stolthet. Vålerenga har alltid vært store i norsk fotball, og det er morsomt å være en del av det, smiler han.

Tror på gull
Han har vært med på å vinne sølv med Fredrikstad (2008), nå tror han at hans nye klubb er gode nok til å kjempe om gullet i 2012.

- Ja. Jeg føler at vi har en veldig god stall her, og hvis vi får ting til å gli, tror jeg det blir veldig bra, sier han.

- Hva kan Klanen vente seg av deg?

- At jeg skal bidra til vi gjør en god sesong, og det skal jeg gjøre mitt ytterste for at vi skal klare, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere