*Nettavisen* Sport.

Tror VIF vinner serien

Foto: Stian Lysberg Solum/Svanpix

Kongsvinger ble rundspilt, og nå tror Thomas Myhre at Vålerenga blir seriemester.

17.07.10 21:53

VÅLERENGA-KONGSVINGER 5-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han var banens bestemann, og vartet opp med noen klasseredninger av god, gammel Myhre-kaliber. Likevel ble både Thomas Myhre og Kongsvinger flere numre for små da Vålerenga bød opp til fest.

Bare et drøyt minutt var gått da tabelltoeren dunket inn sitt første for dagen ved Morten Berre. Flere skulle det bli.

Langt flere.

Ett lag etter sidebyttet
Riktignok yppet hedmarkingene ved Olav Tuelo Johannesen (1-1 på straffespark) og Adem Güven (1-2), men da Mohammed Fellah hamret inn 2-2 via treverket og Thomas Myhre, så var det bare å ta fram kuleramma. Det tredje kom tidlig i andreomgangen, da Harmeet Singh trillet inn 3-2 etter Bojan Zajic’ glimrende forarbeid. Vålerenga lekte seg, og satte inn både 4-2 (Moa) og 5-2 (Shelton) for fløyta gikk, og det kunne vært så uendelig, mye mer.

Kongsvinger hadde en god førsteomgang, men var ikke engang statister i andreomgangen. Tony Gustafssons disipler fikk virkelig ikke låne lærkula, og ble løpende imellom mens VIF-spillerne trillet lærkula og storkoste seg midt i fellesferien.

Myhre tror på Enga
Det var vakkert, det var effektivt, men var det Norges beste lag som spilte slik fotball?

- Jeg har tro på Martin, og jeg har tro på at Vålerenga i år, sier Thomas Myhre på Nettavisens spørsmål om hvem som vinner serien i år.

Sisteskansen utdyper.

- På sitt beste synes jeg Vålerenga er Norges beste lag, mens Rosenborg er bedre enn dem når begge er på sitt dårligste.

- Vålerenga er det beste offensive laget i Norge, mens defensivt er Rosenborg bedre.

Men med den offensive samhandlingen Vålerenga for tiden viser, tror altså Martin Andresens gamle landslagskollega at det er nok til at Oslo-laget tar sitt første gull på fem år.

Forsiktig Andresen
I Vålerenga er man forsiktig med å legge for mye press på seg selv. Martin Andresen sier til Nettavisen at han er strålende fornøyd med det hans unge mannskap presterer på banen, men at han ikke vil legge ytterligere press på mannskapet sitt ved å utfordre Rosenborgs hegemoni.

- Det er så mange unggutter på det laget her, at de får nok press bare ved å skulle spille hver uke.

Hvem tror du vinner serien? Ta debatten i kommentarfeltet under!

Trenerkollega Tony Gustafsson mener likevel ikke at Andresen bør være bekymret, og roser Vålerengas spill.

- Det pasningsspillet de viser er på det høyeste nivået i Norge.

Kontinentalske Vålerenga
Olav Tuelo Johannesen går enda lenger.

- De er utrolig ballsikre og tekniske.

- Rosenborg er kanskje mer direkte enn det Vålerenga er, men VIF er utrolig flinke til å trille ballen rundt uten å miste den. Det er noe kontinentalsk over Vålerenga, skryter KIL-spissen.

PS. Om du skulle være i tvil: Vålerenga er to poeng bak serieleder Rosenborg, men har scoret ni mål mer enn trønderne – med et snitt på 2,24 mål per kamp. Oslo-laget har fire strake seirer, mot Rosenborgs fem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.