RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trosser forutsetningene

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Et iskaldt tolvtespor på en kjapp sprint er ikke optimale betingelser, men vi har vi ingen betenkeligheter med å bankerspille Kejser K.D. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det går veldig lenge mellom hver gang vi får se hester levere seksstjerners prestasjoner over lang tid her til lands om dagen, men noen unntak finnes fortsatt. Et slikt tilfelle er 12 Kejser K.D. snakk om, og vi har latt oss imponere voldsomt. Det er meldt litt sludd og regn i hovedstaden i kveld, og eventuelt litt krevende forhold vil favorisere vår soleklare banker for dagen, i fra en litt kinkig utgangsposisjon.

Ukjørt ved de fire siste triumfene forut for den siste starten hvor han blåste rundt konkurrentene til en overlegen seier i tøft lag fra en tilsvarende utgangsposisjon, og selv om Anderssen-traveren har en kortere distanse å forholde seg til ved denne anledningen garderer vi ikke før han viser svakhetstegn. Champion Eirik Høitomt er en mester til å bedømme farten underveis, og rogalendingen vet nok å gjøre de rette trekken underveis.

Storfavoritten støter på en relativt sliten gjeng i grunnlaget sitt bortsett i fra 8 Big City Rambler (så fin ut i årsdebuten, men sporet i kveld ødelegger det meste), og når formsterke 7 Last Speed Laday også står vel langt ute bak startbilens vinger er vi rimelig trygge på at den flotte Action Hall-sønnen er fremst på fotoet, når pengene skal fordeles til slutt. Enorm fart i kroppen, og dagens konkurrenter blåser 9-åringen rundt på en langside i V65-1.

Vår rangering: A: 12 B: 7-8 C: 2-4-10-1 D: 5-3-6-9-11

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

To hester gjør opp
Vi støter på et flott kaldblodsløp i finalen, og vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte. Nydelig til nok en gang står 4 Tonar, og tet fra start til mål er et svært sannsynlig scenario. Det meste ble feil i den siste starten på Leangen, og det løpet kan vi bare glemme. En nytelse å se ved triumfen forut for den starten på enkle 28.1 full vei med full kontroll fra spiss, og vi tror sjansene for at den seiersvante Moe Odin-sønnen skal kunne bokføre årets tredje triumf i kveld skal være svært gode.

Vi ble dog så imponert av 8 Sterk Odd i den siste starten at vi betaler for 6-åringen på våre to største spilleforslag. Vi var litt skeptiske til Bokli Balder-sønnen ved den anledningen mot klart skjerpet motstand fra en litt kinkig utgangsposisjon (men det var det ingen grunn til å være), og hvilket løp Bokli Balder-sønnen gikk den gangen. Avsluttet enormt via sporene til slutt til sølv på råflotte 26.0 bak seiersmaskinen Tranmælsgutt, og Standal-traveren har styrke nok til å avgjøre løpet til sin fordel via den tunge veien utvendig.

Vår rangering: A: 4 B: 8 C: 7-2-3-5-6 D: 12-9-10-11-1

Nettavisens V65-forslag til løpene på Bjerke kan du få levert her.

Tonar og Lars A. Kolle er ekvipasjen å fange fra spiss i V65-6.
Tonar og Lars A. Kolle er ekvipasjen å fange fra spiss i V65-6.

Innfrir storfavoritten nå?
Vi var ikke komfortable med å banke 1 French Destiny i den siste starten med en rekke svært startkjappe konkurrenter rundt seg, og det hele endte da også i galopp i et forsøk på å erobre føringen i løpet. Da var den dagen spolert, men i V65-5 i kveld ser det litt lysere ut for Anderssen-traveren (svært kjappe 2 O.K. Jeckman kan dog være et uromoment ned startsiden), og vi lar Love You-sønnen stå ugardert på vårt minste spilleforslag.

Noe dekket bord kommer dog ikke 5-åringen til, og vi føler at det er en del av dagens konkurrenter som trekker klar fordel av at det i kveld er snakk om full distanse (og da tror vi flere av de kan stille et alvorlig spørsmål til slutt). Langslått var storfavoritten sist han støtte på 8 Dorado på dagens distanse (i den fjerde siste starten på Biri), og med den formen sistnevnte viste i den siste starten er det snakk om hovedutfordreren (vant sprettlett på 18.0 full vei, og så lysende ut for dagen). Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 4 Bertie Invalley, mens sterke 7 Mosquito De Mill får stå som en liten outsider i sin årsdebut.

Vår rangering: A: 1 B: 8-4-7 C: 10-6-11-9-12-3-5-2

Annonse: Øivind Grøstad: "denne hesten er latterlig lite spilt" og smeller til med en 20-oddser i V65-2

Tre relativt åpne løp
Et varmblodsløpet hvor tolv kvinnelige kusker skal i aksjon venter oss i den andre avdelingen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. Utstyrt med en av de beste kuskene i form av Cecilie Bråthen (kjører dog ikke alt for mange løp om dagen uvisst av hvilken grunn) er 4 Pentagon blitt, og med den formen 4-åringen viser om dagen bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse i et løp som dette. Stått for helt greie innsatser i to relativt tøffe de siste gangene, og det er ned en liten klasse ved denne anledningen.

Veldig fin kapasitet er det på 7 Luciano, men Steinar Holm har ikke hatt noen som helst form på hestene i en veldig lang periode nå. Det må vel snart løsne, og på sitt beste skal Varenne-sønnen være tidlig aktuell i et løp som dette, på tross av et spor litt langt ute. Piler til tet gjør ventelig 1 Knekt Boti, og med det siste løpet innenfor vesten etter litt pause forventer vi at han skal være seiersaktuell nå.

Uforandret fin form holder 2 Natalie Borgø, men kusken er ikke alt for rutinert i sulkyen (rir stort sett monte denne jenta). Kapabel som få er 9 Samuraj November, men galoppspøkelset henger stadig over Teigen-traveren (dog utstyrt med en veldig stødig driver).

Vår rangering: A: 4 B: 7-1-2-9 C: 8-10 D: 12-6-5-3

Det er ikke noe mindre åpent i et kaldblodsløp i den tredje avdelingen hvor en rekke formsterke konkurrenter setter hverandre i stevne krydret med noen spennende pausehester, og bred gardering er å anbefale. Vi er dog nødt til å sette 6 Hålands Liz fremst etter at vi lot oss imponere over triumfen på solide 29.4 full vei i den siste starten (som et av våre skrik for dagen), og med tilsvarende innsats må det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny.

Forbedret med løp i kroppen er trolig 4 Ra Tina, og som svært sannsynlig tethest tilmåler vi 7-årshoppa solide vinnersjanser. En meget spennende start etter litt pause gjør 7 Børke Luna, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen (sett fin ut på 32.0 full vei) bør den flotte 4-årshoppa strekes på alle kuponger.

Solid, solid, solid har 11 Kleppe Bausa vært i regi Tom E. Solberg, og på tross av en litt kinkig utgangsposisjon ser vi ikke bort i fra at Alm Viktor-datteren bokfører sin fjerde strake triumf. Holdt unna etter en tøff åpning på løpet ved den siste triumfen på 31.0 full vei, og vi tror hun er vel så effektiv bakfra. Stått kultent til ved flere anledninger nå på slutten på lange tillegg har 12 Gylden Tina gjort, og når det nå er tilbake i et litt mer ”normalt” løp, tror vi på en topp vinnersjanse (enorm fart i kroppen, og sporet er ikke blitt så galt all den tid det er kommet til to strykninger i løpet).

Vår rangering: A: 6 B: 4-7-11-12 C: 3-1-10 D: 2-9

Dagens spillenøtt støter vi på i den fjerde avdelingen hvor 11 kaldblodshester setter hverandre i stevne på en kjapp sprint, og på vårt store system stryker vi ingen. Vi trekker frem 3 Røeds Dina som vårt store drag for dagen som en foreløpig 6-prosenter i spillet, og vi tror på en topp vinnersjanse i et glatt løp. Bom fast til sølv på enkle 34.9 full vei (dog sugen bane den dagen) i debuten for dyktige Merete Viksås (og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt), og på en distanse som etter vårt skjønn er midt i blinken roper vi et varsko (så veldig fin ut sist, og fartsressursene er enorme der i gården).

Tilbake etter lang pause kommer både 1 Gangtrøtt og 9 Spang Jotroll, og med relativt positive toner fra trenerhold fra begge kanter krysser vi tidlig. Sprint er kanskje ingen fordel for førstnevnte, men det hjelper nok godt på at Magnus Helland setter seg opp bak Moe Odin-sønnen ved denne anledningen. Sistnevnte innehar enorme fartsressurser, men kusken er et ubeskrevet blad (skal visstnok ha kjørt en del løp i USA).

Vi føler at det er ned en liten klasse for 11 Dag Svarten (formen er uforandret fin, og en seier er rett rundt hjørnet) ved denne anledningen, og på en distanse som skal være den optimale bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Utvikler seg stadig gjør 12 Låhne Vind, og Flåten-traveren kan fort få hull på byllen her etter tre strake sølv.

Vår rangering: A: 3 B: 1-9-11-12 C: 2-4-6-8-10-7

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 125, 375, 750 og 2080 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 320 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere