Tom Boonen har bestemt seg for ikke å kjøre Tour de France i 2013. Det bekrefter han overfor Sporza.be på en pressekonferanse i forkant av Belgia rundt tirsdag.

Den belgiske brosteinsspesialisten har slitt med skader denne sesongen og har ikke vist samme form som sikret han triumfer både Flandern rundt og Paris-Roubaix sist sesong.

Les også: - De har penger, men forstår ikke sporten

Omega Pharma-Quick Step-rytteren var tilbake i aksjon under Tour de Picardie for en uken siden, etter at han krasjet ut av Flandern rundt i slutten av mars.

Cavendish har slitt
Patrick Lefevere, manager for Boonen belgisk lag, har tidligere ytret ønske om at den tidligere vinneren av grønn poengtrøye drar til touren for å hjelpe Mark Cavendish, en idé Boonen i utgangspunktet stilte seg positiv til.

Men nå har 32-åringen bestemt seg for å ikke stille på startstreken på Korsika i slutten av juni når den hundrede utgaven av Tour de France går av stabelen.

Les også: Bedt om å erstatte utskjelt president

Cavendish kjører for øyeblikket Giro d’Italia og har til nå vunnet fire etapper. Etter litt kronglete opptrekk under blant annet éndagsklassikeren Scheldeprijs, hvor Cavendish bekreftet overfor Sporza at han svært gjerne ville hatt med seg Boonen til Tour de France, har briten etter hvert funnet rytmen med sine nye lagkamerater.

Boonen skal kjøre Belgia rundt som starter onsdag med en 194 kilometer lang etappe fra Lochristi til Knokke-Heist.