Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trøstesløs «déjà vu» for Kristoff

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)
Sist oppdatert:
Nok en gang opplevde nordmannen setetrøbbel.

Det ble en trøblete start på klassikersesongen for Alexander Kristoff (Katjusja) i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Riktignok kunne han glede seg over at lagkameraten Luca Paolini kom med i det avgjørende bruddet og til slutt vant, men mekaniske problemer satte en stopper Kristoffs egne sjanser.

- Jeg følte meg bra helt til det første brosteinsparitet, men så ble det bare dårligere og dårligere, sier Kristoff til procycling.no

- Etter 140 kilometer begynner jeg å kjenne tendenser til krampe, og da skjønner jeg at noe er galt med setehøyden.

Setet til nordmannen satt nemlig altfor lavt og hadde glidd sakte, men sikkert utover løpet. Og da Chavanel et al begynte hardkjøret på Molenberg-hellingen, måtte Kristoff stoppe opp.

- Jeg måtte bytte sykkel da kjøret begynte for fullt. Ironisk nok skjedde akkurat det samme også i fjorårets Omloop, forklarer Stavanger-syklisten, som håper beina er klar til søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne – et ritt normalt reservert for de rene spurterne.

- Jeg håper setet holder seg på plass i morgen. Heldigvis oppdaget jeg problemet med setet ganske tidlig, slik at beina ikke er helt ferdige.

(artikkelen fortsetter under bildet)

-Thor hadde trøkk
I likhet med Kristoff, ble også Thor Hushovd (BMC) hektet av før finalen i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Til tross for at den norske veteranen skimtet med sitt fravær i rittets avgjørende fase, forblir Hushovds trener Atle Kvålvoll optimistisk med tanke på formutviklingen til BMC-rytteren.

- Thor følte seg bra med at Van Avermaet satt i bruddet, og ble sittende i det som var igjen av hovedfeltet, sier Kvålsvoll procycling.no etter en prat med Hushovd lørdag.

- Han hadde bra trøkk på brosteinspartiene og hadde derfor en positiv opplevelse. Nå venter ti dager med trening før Tirreno-Adriatico, avslutter trønderen.

«Eddy» også hektet av
Edvald Boasson Hagen hadde en fri rolle under lørdagens ritt, men måtte se sin lagkompis Geraint Thomas fly av gårde, da feltet sprakk opp på Molenberg. Rudsbygdingen hadde ikke beina til å følge med på hardkjøret.

- Formen føltes grei, men jeg hadde en litt tung periode da bruddet gikk. Det kom på verst tenkelige tidspunkt. Da hadde jeg ikke nok krefter til å være med. Ettersom vi fikk med en mann i bruddet, så kunne ikke jeg gjøre noe annet enn å sitte i hovedfeltet resten av rittet, forklarer Boasson Hagen til TV2 Sporten.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!