*Nettavisen* Sport.

Trøyevinner vurderte å gi seg

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Vegard Stake Laengen slet seg likevel over målstreken.

14.05.12 13:24

STAVANGER (procycling.no): Nytt ritt, og nytt brudd. Denne gangen var Øster Hus Rogaland Grand Prix anledningen for Vegard Stake Laengen.

Etter tre kilometer stakk han, Kristian Forbord (OneCo-Mesterhus) og August Jensen (norsk landslag) fra hovedfeltet. Der ble han og etter hvert seks andre ryttere sittende til feltet ankom de avsluttende rundene i Stavanger sentrum.

Etter passering målområdet i Vågen første gang, ventet en tøff brosteinsbakke rytterne.

La merke til sterk spanjol
Her var det tydelig hvem som var sterkest av rytterne foran. Spanske Antonio Piedra, mannen som gikk solo og til slutt vant hele rittet.

- Jeg skjønte litt tegningen ettersom han så sterk ut. Etter langesonen og innover mot mål begynte han å bli småstresset da avstanden gikk ned.

- Var det mulig å følge ham da han forlot dere i bruddet?

- Nei, han stakk på toppen av brosteinsbakken. Jeg så at han gikk, akkurat da asfalten startet på toppen. Jeg skjønte vel at jeg ikke hadde så mye igjen å svare med, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Tok med seg bakkeprisen
Det var nemlig en tøff dag for dem i brudd. Med seks mann foran (sju med Piedra) var gruppa relativt stor med tanke på de rundt 90 startende.

Det ble opp til Garmin-Barracuda å kjøre dem inn igjen, men det klarte amerikanerne bare nesten etter at de på et punkt la seg i front med hele laget i sidevinden langs kysten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Stake Laengen fikk vist seg fram på hjemmebane og hentet med seg bakketrøya underveis.

- Det er greit å få med den, men det er topplasseringer som gjelder. Det er synd kreftene ikke holdt hele veien inn, forteller han.

Vurderte å stå av
23-åringen fra Asker avslører også at han var inne på tanken på å stå av rittet da temperaturen var nede i sju grader, og det i perioder var liten forskjell på vann og land.

- Kulda og temperaturen satte vel inn omtrent da vi kom til de avsluttende rundene. Da hadde jeg ikke følelser i hendene og det var vanskelig å få i seg næring.

- Det var småtungt allerede ved første passering. Med tanke på Glava Tour, hadde jeg litt lyst til å stå av. Men jeg var nødt til å komme i mål på grunn av bakkeprisen, påpeker han.

Les alle saker fra Rogaland Grand Prix:

** Garmin-stjerne roser norske unggutter
** Norsk talent på sykehus
** Spanjol vant norsk sykkelklassiker

PS! Glava Tour starter i Sandefjord onsdag. Etapperittet går mellom 16-20. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.