RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Trøtt av vintermaset

Branns sportslige leder mener det er for mye mas om at det er vanskelig for norske lag å spille toppkamper på vinteren.

Nettavisen skrev tirsdag om norske klubbers miserable statistikk i europacupene, i kamper spilt utenfor sesongen. Gjennomgangen viser at norske klubber aldri har avansert i europacupene etter nyttår. Sportslig leder i Brann Roald Bruun-Hanssen bryr seg lite om den dårlige statistikken.

Lei mas
- Det er altfor mye fokus på at det er vanskelig å spille kamper i februar. Folk må slutte å mase om det. Vi er så godt forberedt som vi kan. Vi må forholde oss til kamptidspunktet, sier Bruun-Hanssen.

Han mener at laget står svært godt rustet før kampen. Det eneste minuset han påpeker er at de ikke har spilt jevnt med viktige kamper den siste tiden.

- Evertons fordel er at de er inne i sesongen med poenggivende kamper. Det må vi bare leve med. Men kampen er absolutt ikke avgjort på forhånd, sier Bruun-Hanssen.

Mer mengde
Brann har brukt erfaringene fra tidligere sesongoppkjøringer, da de la opp opplegget for å komme i form til kampen. Noen endringer ble gjort.

- Vi har trent mer fysisk tidligere og vært noe mer intensive på trening. Vi har fylt på med mer mengde tidligere for å komme i form, forteller Bruun-Hanssen.

- Hva lærte dere av høstens kamper i Europa?

- Det var et høyere tempo og vi fikk noe å strekke oss etter. Det er først og fremst en inspirerende og motiverende situasjon å vite at vi oppnådde gode resultater i Europa også. Den opplevelsen flyter vi på ennå, sier Bruun-Hanssen.

Gavner Brann
Han mener det passet som hånd i hanske å spille serie og europacup samtidig, og at dette blir positivt for klubben.

- Den stimulansen vi får her vil hjelpe oss inn mot sesongstarten. Vi har gjerne europacupkamper her hver vinter fremover, sier han.

- Hvor viktig er kampen for dere?

- Vi har vært samlet i en måned for å prestere best mulig mot Everton. Vi gleder oss enormt, avslutter han.

Merker konkurransen
Brann-spilleren Petter Vaagan Moen har merket konkurransen fra lagkameratene i vinter.

- Det er mange spillere som er friske og har lyst til å spille, så det har vært god konkurranse på trening, forteller han.

Han merket seg at tempoet var høyt i kampene i Europa da de spilte i Uefa-cupen i høst. Men han mener at de kan stole på egne ferdigheter mot Everton.

- Vi vet vi er gode, så vi må bare senke skuldrene. Jeg tror vi kommer til å bite veldig godt fra oss i morgen. Det gir ekstra selvtillit å få denne opplevelsen, sier Vaagan Moen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere