*Nettavisen* Sport.

Truer Fredrikstad med konkurs

Foto: (Scanpix)

Skylder Sarpsborg penger etter kampene som endte med nedrykk.

05.01.10 13:09

Fredrikstad skylder rundt 400.000 kroner til Sarpsborg fra kvalikkampene i november. Nå varsler naboklubben at den vil slå Fredrikstad konkurs dersom pengene ikke snart betales.

- Fredrikstad skulle overført pengene 14 dager etter kampen ble spilt, men vi har ikke hørt et pip etter 26. november. De har ikke gitt oss fem flate øre. Det går ut purring til Fredrikstad i dag (tirsdag). Nå kjører vi løpet ut, sier Sarpsborgs styreleder Geir Lilletvedt til f-b.no.

- Må nok vente
Advokat Bjørn Borg, som leder kreditorutvalget som gjennomgår klubbens økonomiske situasjon, sier at Sarpsborg ikke kan regne med å få pengene med det første.

- Sarpsborg må nok vente på pengene, på lik linje med andre som har penger utestående, sier Borg.

Værste gikk i forrige uke inn med 3,5 millioner kroner i lån til Fredrikstad, men dette gikk rett ut til prioriterte kreditorer - lånn til ansatte, samt offentlige avgifter som skatt og moms.

Firer ikke
Purringen fra Sarpsborg har 14 dagers betalingsfrist. Kommer ikke pengene innen fristen, kommer varsel nummer to.

- Og har vi fortsatt ikke hørt noe da, vil vi slå FFK konkurs. Vi kommer ikke til å fire på noe. Vi kommer til å kjøre samme linje overfor Fredrikstad som NFF gjorde mot Lyn. NFF tar oss på hver minste feil, og da skal jammen andre tas også, fastslår Lilletvedt, som avviser både akkordløsning eller gjeldsforhandling.

Fredrikstad valgte mandag kveld et nytt styre, og styreleder Svein Johannessen vil i første omgang bruke tiden til å se på situasjonen til Tom Nordlie. Ifølge VG vil det koste 2,5 millioner kroner å kjøpe Nordlie ut av kontrakten, som løper ut sesongen 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.