Gå til sidens hovedinnhold

Truer landslagsstopperne

Eirik Bertheussen har ikke tenkt å gjøre det enkelt for Lillestrøms landslagsfraværende midtstoppere.

LILLESTRØM KUNSTGRESS (Nettavisen): Eirik Bertheussen (22) hadde en skuffende fjorårssesong for Lillestrøm. Til tross for at han kom med Pors' gode anbefalinger og to U21-landskamper på CV-en, ble det ikke et sekunds spilletid i serien på den storvokste stopperen.

I år skal det bli annerledes, lover Bertheussen.

- Jeg mener jeg er god nok for laget, det mener jeg alltid, flirer den 185 centimeter høye kraftpluggen lurt.

Og blir alvorlig.

- Jeg skal ta vare på de sjansene jeg får, og jeg skal gjøre det vanskelig å utelate meg fra laget.

- Fortsetter det å gå som nå, så kan alt skje i år, sier en spent Bertheussen.

For selv om konkurrentene heter Frode Kippe og Anders Rambekk, begge for tiden på landslagsoppdrag under Åge Hareide, og Pål Steffen Andresen også snart er klar til å ta opp kampen om de to stopperplassene, så lover rødtoppen å gi alt for å etablere seg som midtstopper på Åråsen.

Sterk søknad
Mot Vålerenga i torsdagens treningskamp på Lillestrøm kunstgress la han i alle fall inn en glimrende søknad til fast engasjement i midten bak.

Eirik Bertheussen var banens gigant, stoppet alt bakover med gode brudd og en voldsom krigsinnstilling i luftduellene. I tillegg var han Lillestrøms farligste offensive våpen. Med sin høyde og luftstyrke er han alltid med opp på Lillestrøms dødballer, og torsdag var han bare millimeter fra å score.

- Jeg hadde en avslutning i tverrliggeren, og samtidig et brassespark(!), så det var ikke mye som manglet, innrømmer LSK-stopperen.

- I det hele tatt hadde jeg bra kontroll i dag, mener Bertheussen.

- Har andre kvaliteter
Og akkurat det er ikke trener Tom Nordlie særlig uenig i. På spørsmål om han er enig i stopperens uttalelse om han er god nok for laget, er imidlertid LSK-treneren mindre klar.

- Han var i alle fall god nok for laget i dag, sier Nordlie lurt.

Og legger samtidig til at han mener at Bertheussen ikke alltid har blitt anerkjent for den spisskompetansen han har på enkelte område.

- Eirik er kanskje ikke så god som oppspillspunkt som noen av de andre, men det er heller ikke det vi har fokusert mest på i treningen vår i vinter, eller det som har vært viktigst for oss.

- I stedet har han en del kvaliteter som de andre på laget ikke har, mener Nordlie.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis