RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med å avlyse Brann-VIF

Foto: Marit Hommedal/SACANPIX
Sist oppdatert:
Politiets fagforening i Bergen truer med at 16. mai-kampen mellom Brann og VIF blir avlyst.

(iBergen.no) - Jeg har forhørt meg rundt og det er færre enn tidligere som ønsker tjeneste natt til 16. mai, forteller Ivar Hellene som er leder i Politiets Fellesorganisasjon til iBergen.no

- Skulle det bli mangel på folk må politimesteren avgjøre om det er forsvarlig å arrangere kampen.

- Ingen aksjon
- Er dette en aksjon fra deres side?

- Nei, da ville det ikke vært noen som hadde meldt seg. Dette er mer et signal om hvordan forholdene er i politiet. Mye overtid og ubekvem arbeidstid. Også politifolk ønsker å være hjemme med sine og feire 17. mai. Det blir det ikke mye av om en er på jobb hele natten.

- Det høres litt ut som lærere som helst vil være på jobb om kvelden, for på dagtid er det så mye unger der?

- Over ti prosent av vår arbeidstid er overtid. Vi ønsker at dette skal bli bedre tatt hensyn til når vaktplanen settes opp, men for øyeblikket er det 20 ledige stillinger i Hordaland.

- Kan politiet leve med at institusjonen 16. mai-kampen på Stadion ikke kan gjennomføres på grunn av at det var ikke nok politifolk?

- Jeg tror folk skjønner at det er politikerne som må klandres i så fall, ikke våre medlemmer.

Utilgjengelig
Politimesteren i Bergen har gjort seg selv utilgjengelig i morgentimene fredag.

Politioverbetjent Øystein Frotaule som er ansvarlig for å skaffe nok mannskaper til kampen sier at han ikke har lagt ut listene ennå, så han vet ikke om han har nok folk eller ikke.

- Det er ingen tvil om at politimesteren kan avlyse dersom det er frykt for alvorlige forstyrrelser av den offentlige ro og orden, men legger til at i den tiden han har hatt den jobben aldri har vært i nærheten av å avlyse en kamp.

Forventer at kampen går
I Brann stiller de seg uforstående til saken. Arrangementsansvarlig Jan Tore Guntveit sier at han har hatt en del møter med politiet om den spesielle kampen allerede.

- Ikke på noe tidspunkt har jeg fått signaler om at politiet tenker på å avlyse kampen. Jeg håper de gir meg beskjed hvis så er tilfelle.

- Hvor stor utfordring er 16. mai og Vålerenga i samme setning?

-Vi ønsker at folk skal få en trygg og god opplevelse og vi tror at sjansen for det øker denne dagen med større synlighet i vaktholdet. Vi bestiller et oppdrag fra politiet og betaler det koster. I tillegg leier vi inn uniformerte vaktselskaper. Vi vet at det er en del elementer som følger med når Enga kommer på besøk, men innenfor portene skal det ikke bety noe, sier Jan Tore Guntveit.

TV2 skal sende kampen som hovedkamp 16. mai.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere