*Nettavisen* Sport.

Truer med å gå fra RBK

Foto: GORM KALLESTAD (SCANPIX)

Knut Tørum liker ikke Knut Torbjørn Eggens ønske om å innføre en ny sportsdirektørmodell i klubben.

15.05.07 10:34

Se Knut Tørums reaksjon på den sportslige maktkampen i RBK i kveldens sportssendinger på TV2.

TRONDHEIM (Nettavisen): Uroen har spredd seg på Lerkendal etter at Knut Torbjørn Eggen skisserte sin «tyske sportsdirektørmodell» via lørdagens VG. Eggen er blant de aktuelle kandidatene til å overta direktørjobben fra Rune Bratseth.

Og Eggens ønskede stillingsinstruks vil definitivt forminske hovedtrener Knut Tørums rolle ved RBK-roret. Her er hovedtrekkene i Eggens tyskinspirerte sportsdirektørmodell:

- Der har sportsdirektøren ansvar for at klubbens nedfelte sportsplan, at den utvikles og følges – uavhengig av treneren. I tillegg har han ansvaret for spillestil og treningskultur i klubben, sier han til VG.

Vil coache Tørum
Samtidig mener eksiltrønderen at sportsdirektøren bør kunne «coache» hovedtreneren, og sitte på benken under kampene – flere tyske managere gjør.

Tørum liker denne innblandingen i det sportslige ansvarsområdet svært dårlig.

- Jeg er ansatt for å være trener i Rosenborg. Da får han stille seg i køen, hvis han skal ha treningsdress. Står han foran i køen, slutter jeg, sier Tørum til TV 2 Sporten.

I Rosenborg er man helt klare på at ingen skal overta Tørums jobb. Trønderklubben vil beholde dagens system.

- Det er ingen planer om å endre arbeidsfordeling mellom trener og sportsdirektør, sier styreleder Terje Svendsen.

- Ser ikke vitsen
Det synet støttes også av avtroppende sportsdirektør Rune Bratseth.

- Den modellen vi har er bra nok. Jeg ser ikke helt vitsen med at sportsdirektøren skal være med og ta ut laget, være på benken under kampene og ha treningsdress på feltet, sier Bratseth til TV2 Sporten.

Bratseth nøt tilnavnet «der Elch» som utenlandsproff i Werder Bremen i en årrekke, og har sånn sett grei oversikt over nasjonens managermodell.

- I Tyskland går heller ikke direktøren i treningsdress på feltet, og de som velger å sitte på benkene under kampene, er mer som gallionsfigurer å regne. Det er riktig at sportsdirektøren kan komme med innspill, men hovedtreneren har sin suverene rett til å velge hvem som til enhver tid skal spille.

- Uaktuelt
Han mener hele problemstillingen er uaktuell, all den tid Rosenborg ennå ikke har diskutert problemstillingen på styrenivå.

For to måneder siden var Knut Torbjørn Eggen innom RBK-brakka, for det han selv omtaler som en «uformell prat, enn et jobbintervju».

Den tidligere Fredrikstad-treneren blir fremdeles sett på klubbens førstevalg til stillingen, dersom han får familien med seg på flyttelasset oppover. Men nå er spørsmålet om debatten om sportsdirektørduellen skaper uro videre i prosessen.

PS! Paradoksalt nok trakk Knut Torbjørn Eggen seg i fjor høst som hovedtrener i Fredrikstad, fordi ansettelsen av Morgan Andersen medførte innskrenkninger i hans handlefrihet som trener i klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.