Truer med å gi seg

Foto: AP/Scanpix

Ian Holloway ber sjefene i Premier League om å passe sine egne saker.

11.11.10 12:59

ASTON VILLA - BLACKPOOL 3-2:

Den karismatiske Blackpool-manageren Ian Holloway er kjent for å være en friskus som sjelden sparer på det verbale skytset. Etter 2-3-tapet for Aston Villa onsdag kom det en ny salve.

Bakgrunnen var at Holloway stilte med et tilnærmet nytt lag til bortekampen i Birmingham. Bare én av spillerne som startet 2-2-kampen mot Everton lørdag fikk ny tillit.

Det skapte naturligvis spekulasjoner om at Blackpool-sjefen bevisst sparte de beste spillerne sine til møtet med West Ham kommende helg. Den slags antydninger satte nærmest fyr på Holloway.

- Gir meg
Forrige sesong ble Wolverhampton ilagt en bot på en kvart million kroner for å ha kommet til Old Trafford med et B-preget mannskap. Ledelsen i Premier League mente Wolves-manager Mick McCarthy forbrøt seg mot fair play-prinsippet ved ikke å stille sitt beste mannskap.

Skulle Blackpool få samme behandling i kjølvannet av onsdagens kamp, tar Holloway affære.

- Da gir jeg meg. Jeg kan ikke jobbe for denne galskapen. Jeg trekker meg. De vet ikke hva de snakker om, sa han etter kampen ifølge nettstedet Teamtalk.

Blackpool-sjefen avviste på det mest bestemte at lørdagens møte med West Ham lå i bakhodet da han nominerte startoppstillingen onsdag.

- Du trenger ikke være et geni for å skjønne hva som skjedde med Wolves forrige sesong – og hvor galt det var. Mick kan ta ut de spillerne han vil, sa Holloway.

- Skammelig
Hvilke spillere som til enhver tid skal være startoppstillingen, er det kun én mann som skal være herre over. Holloway nekter å la seg overstyre.

- Vi fortjente minst ett poeng i kveld, og hvordan våger noen å fortelle meg at jeg ikke kan behandle spillerne mine med respekt og gi dem en sjanse, tilføyde han.

Blackpool-sjefen var imidlertid ikke ferdig med det.

- La en eller annen person fra Premier League prøve å fortelle meg hvem jeg skal spille med. Jeg er manager i Blackpool Football Club og bestemmer hvem som kommer til klubben – og bruker dem som jeg vil.

Skulle det bli bot fra de høye herrer også denne gangen, blir det baluba.

- La dem prøve å bøtelegge meg, det ville være skammelig. Da skal jeg vise Premier League, sa Holloway.

Ropte til journalist
Den frittalende 47-åringen skapte også en smule oppstandelse allerede da Aston Villa-manager Gérard Houllier holdt sin pressekonferanse etter onsdagens kamp.

Underveis i seansen entret Holloway rommet – i tide til å høre en journalist be Houllier om hans syn på de mange endringene i Blackpools startoppstilling.

- Du er så uhøflig og viser så lite respekt overfor spillerne mine, ropte Holloway.

James Collins ble matchvinner på Villa Park – ett minutt før full tid. Dermed reiste Blackpool tomhendte hjem.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag