ASTON VILLA - BLACKPOOL 3-2:

Den karismatiske Blackpool-manageren Ian Holloway er kjent for å være en friskus som sjelden sparer på det verbale skytset. Etter 2-3-tapet for Aston Villa onsdag kom det en ny salve.

Bakgrunnen var at Holloway stilte med et tilnærmet nytt lag til bortekampen i Birmingham. Bare én av spillerne som startet 2-2-kampen mot Everton lørdag fikk ny tillit.

Det skapte naturligvis spekulasjoner om at Blackpool-sjefen bevisst sparte de beste spillerne sine til møtet med West Ham kommende helg. Den slags antydninger satte nærmest fyr på Holloway.

- Gir meg
Forrige sesong ble Wolverhampton ilagt en bot på en kvart million kroner for å ha kommet til Old Trafford med et B-preget mannskap. Ledelsen i Premier League mente Wolves-manager Mick McCarthy forbrøt seg mot fair play-prinsippet ved ikke å stille sitt beste mannskap.

Skulle Blackpool få samme behandling i kjølvannet av onsdagens kamp, tar Holloway affære.

- Da gir jeg meg. Jeg kan ikke jobbe for denne galskapen. Jeg trekker meg. De vet ikke hva de snakker om, sa han etter kampen ifølge nettstedet Teamtalk.

Blackpool-sjefen avviste på det mest bestemte at lørdagens møte med West Ham lå i bakhodet da han nominerte startoppstillingen onsdag.

- Du trenger ikke være et geni for å skjønne hva som skjedde med Wolves forrige sesong – og hvor galt det var. Mick kan ta ut de spillerne han vil, sa Holloway.

- Skammelig
Hvilke spillere som til enhver tid skal være startoppstillingen, er det kun én mann som skal være herre over. Holloway nekter å la seg overstyre.

- Vi fortjente minst ett poeng i kveld, og hvordan våger noen å fortelle meg at jeg ikke kan behandle spillerne mine med respekt og gi dem en sjanse, tilføyde han.

Blackpool-sjefen var imidlertid ikke ferdig med det.

- La en eller annen person fra Premier League prøve å fortelle meg hvem jeg skal spille med. Jeg er manager i Blackpool Football Club og bestemmer hvem som kommer til klubben – og bruker dem som jeg vil.

Skulle det bli bot fra de høye herrer også denne gangen, blir det baluba.

- La dem prøve å bøtelegge meg, det ville være skammelig. Da skal jeg vise Premier League, sa Holloway.

Ropte til journalist
Den frittalende 47-åringen skapte også en smule oppstandelse allerede da Aston Villa-manager Gérard Houllier holdt sin pressekonferanse etter onsdagens kamp.

Underveis i seansen entret Holloway rommet – i tide til å høre en journalist be Houllier om hans syn på de mange endringene i Blackpools startoppstilling.

- Du er så uhøflig og viser så lite respekt overfor spillerne mine, ropte Holloway.

James Collins ble matchvinner på Villa Park – ett minutt før full tid. Dermed reiste Blackpool tomhendte hjem.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED