Truer med å kidnappe OL-stjerner

Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB scanpix

Har mottatt anonymt trusselbrev.

04.02.14 17:08

Østerrikes olympiske komité skal ifølge nyhetsbyrået AP ha fått et anonymt trusselbrev nå like før OL i Sotsji.

Avsenderen av brevet skal ha truet med å kidnappe to av nasjonens utøvere, Marlies Schild og Janine Flock.

- Vi ga beskjed til politiet med en gang, sier komiteens generalsekretær Peter Mennel til AP.

Schild er alpinutøver, mens Flock driver med skeleton.

Mennel satt tilfeldigvis på samme fly som Flock på vei til lekene i Russland og de skal ha diskutert trusselen i løpet av turen.

- Hun er ikke urolig. Hun stoler på sikkerheten der, sier han.

De østerrikske utøverne er svært strengt bevoktet under mesterskapet og om de forlater OL-leiren, får de med seg EKO Cobra, den østerrikske antiterrorgruppen.

Marlies Schild, som blir sett på som et medaljehåp i alpint, har enn så lenge ikke reist til Østerrike. Hun ankommer trolig Sotsji neste uke.

Noregs medlem i IOK, Den internasjonale olympiske komité, Gerhard Heiberg, sa også tirsdag til NTB at han ikke frykter for sikkerheten under lekene.

- Jeg frykter på ingen måte for sikkerheten i Sotsji. Den 7. januar ble hele OL-området hermetisk lukket. Etter den dagen ble det helt umulig å komme inn i området uten spesielle papirer eller tillatelse.

- Dette tar russerne 100 prosent på alvor. Det gjør vi i IOK også. Vi har daglige kontakter om hvordan sikkerheten bør håndteres. Russerne er veldig åpne for å lære av andre som har arrangert OL de senere år, og hvilke tiltak de traff for å stå i mot et mulig terrorangrep. Vi føler derfor at det som har med sikkerheten å gjøre er i de beste og sikreste hender, og at Sotsji vil bli en trygg plass, slik at utøverne først og fremst kan tenke på idretten sin fremfor å ha en utrygghetsfølelse, fortsetter Heiberg til NTB.

OL i Sotsji blir offisielt åpnet fredag 7. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag