RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB scanpix

Truer med å kidnappe OL-stjerner

Sist oppdatert:
Har mottatt anonymt trusselbrev.

Østerrikes olympiske komité skal ifølge nyhetsbyrået AP ha fått et anonymt trusselbrev nå like før OL i Sotsji.

Avsenderen av brevet skal ha truet med å kidnappe to av nasjonens utøvere, Marlies Schild og Janine Flock.

- Vi ga beskjed til politiet med en gang, sier komiteens generalsekretær Peter Mennel til AP.

Schild er alpinutøver, mens Flock driver med skeleton.

Mennel satt tilfeldigvis på samme fly som Flock på vei til lekene i Russland og de skal ha diskutert trusselen i løpet av turen.

- Hun er ikke urolig. Hun stoler på sikkerheten der, sier han.

De østerrikske utøverne er svært strengt bevoktet under mesterskapet og om de forlater OL-leiren, får de med seg EKO Cobra, den østerrikske antiterrorgruppen.

Marlies Schild, som blir sett på som et medaljehåp i alpint, har enn så lenge ikke reist til Østerrike. Hun ankommer trolig Sotsji neste uke.

Noregs medlem i IOK, Den internasjonale olympiske komité, Gerhard Heiberg, sa også tirsdag til NTB at han ikke frykter for sikkerheten under lekene.

- Jeg frykter på ingen måte for sikkerheten i Sotsji. Den 7. januar ble hele OL-området hermetisk lukket. Etter den dagen ble det helt umulig å komme inn i området uten spesielle papirer eller tillatelse.

- Dette tar russerne 100 prosent på alvor. Det gjør vi i IOK også. Vi har daglige kontakter om hvordan sikkerheten bør håndteres. Russerne er veldig åpne for å lære av andre som har arrangert OL de senere år, og hvilke tiltak de traff for å stå i mot et mulig terrorangrep. Vi føler derfor at det som har med sikkerheten å gjøre er i de beste og sikreste hender, og at Sotsji vil bli en trygg plass, slik at utøverne først og fremst kan tenke på idretten sin fremfor å ha en utrygghetsfølelse, fortsetter Heiberg til NTB.

OL i Sotsji blir offisielt åpnet fredag 7. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere