RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med å saksøke FA

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Manchester United truer med å saksøke det engelske fotballforbundet (FA) om Wayne Rooney kommer skadet tilbake etter sommerens VM-sluttspill.

Fredag ble det klart at Wayne Rooney mister Englands kamper i gruppespillet på grunn av bruddet han pådro seg mot Chelsea 29. april.

Det er blitt klart etter tester av Manchester United-stjernen gjennomført torsdag kveld.

- Blir med til VM
Men England håper likevel på at Rooney skal rekke et eventuelt finalespill for England. Landslagssjef Sven-Göran Eriksson mener spissen er frisk nok til å være en del av troppen i Tyskland.

- Dette er veldig oppmuntrende nyheter. Jeg ser frem til at Wayne kommer sammen med resten av troppen søndag, og det at han flyr sammen med oss til Tyskland vil gi alle et stort løft, sa Sven-Göran Eriksson i en pressemelding fredag ettermiddag.

Men Manchester United skal imidlertid like dårlig at Rooney kan bli presset til å spille før han eventuelt er 100 prosent friskmeldt etter skaden.

Frykter forverring av skaden
Ifølge The Sun frykter ledelsen på Old Trafford at Rooney vil returnere fra VM-sluttspillet med en forverring av skaden.

Nå truer Manchester United med å saksøke FA om stjerneskuddet kommer skadet tilbake fra mesterskapet.

Den engelske storklubben vil kreve at det engelske fotballforbundet må betale Rooneys lønn - rundt 600.000 kroner i uken - i perioden spissen er ute av spill om han eventuelt kommer skadet tilbake fra mesterskapet.

- Ledelsen i det engelske fotballforbundet frykter at Manchester United vil gå til sak om Rooney kommer skadet tilbake, bekrefter en FA-talsmann overfor The Sun.

Støtter rettssak i Belgia
Manchester United støtter for tiden en rettssak som pågår i Belgia som kan endre tilstandene i internasjonal football.

Charleroi har gått til sak mot FIFA og krever kompensasjon etter at Abdelmajid Oulmers ble skadet i en landskamp for Marokko. Oulmers ble satt ut av spill i flere måneder som en følge av skaden han pådro segi landskampen.

Skulle Charleroi vinne rettsaken, kan det føre til at fotballklubbene kan kreve en stor kompenasjon om spillere kommer skadet tilbake fra landslagsopphold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere