RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med å stenge ute tv-selskapene

Sist oppdatert:
«Krigen» mellom Norsk Toppfotball (NTF) og NFF tilspisser seg. Nå truer NTF med å stenge tv-selskapene ute fra Tippeliga-arenaene.

- Etter 1. januar 2006 slipper vi ikke inn andre enn det selskapet som har avtale med Norsk Toppfotball på våre stadioner. Det er helt opplagt, sier leder Olav Boksasp til Aftenposten.

Penger
Den bitre krangelen dreier seg om hvem som skal forvalte salget av tv-rettighetene til Tippeligaen og norsk 1. divisjon - og selvsagt til syvende og sist penger.

For det er et faktum at klubbene og deres interesseorganisasjon Norsk Toppfotball synes de sitter igjen med en for liten bit av kaken. Dagens tv-avtale mellom NFF og TV 2 og NRK er verdt 300 millioner for fire år - inkludert cup og landskamper.

NFF henviser til idrettens lover som sier det er forbundet sentralt som skal føre forhandlingene om rettighetssalg, mens klubbene mener de som arrangør har rett til å bestemme hvem som skal vise kampene på tv.

Tror ikke på trusler
NTF har allerede kontaktet tv-selskapene, og tirsdag denne uken fant det første møtet mellom foreningen og TV 2 sted. - Et rent informasjonsmøte, ifølge TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalesen.

Og fotball-president Sondre Kåfjord tror ikke tv-selskapene lar seg skremme av NTFs trusler.

- Vi får vente og se. Jeg antar at de aktuelle TV-selskapene vil sikre seg at rettighetsspørsmålet er løst før de skriver under for den ene eller andre parten, sier han til Aftenposten.

- Makten vinner
Advokat og fotball-agent Gunnar Martin Kjenner sa for to uker siden til TV 2 Nettavisen at han på sikt tror NTF kommer til å vinne frem i sine krav.

- Dette er businessens brutale verden. Det er først og fremst et spørsmål om hvem som har makten. Både den formelle makten gjennom Fotballtinget og NFFs lover, men primært den komersielle makten.

Og den komersielle makten er det utvilsomt klubbene og NTF som har.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere