Egil «Drillo» Olsen er ønsket som Åge Hareides etterfølger, på midlertidig basis, i alle fall inntil en mer permanent arvtaker er klar. Ifølge TV 2 er forhandlingene ennå ikke avsluttet, men Drillo vil bli presentert som landslagssjef onsdag ettermiddag eller torsdag. Han skal lede laget i privatkampene mot Tyskland, Sør-Afrika og Finland.

Les også ekspertenes hyllest av Drillo-ansettelsen

Men landslagskontrakten må godkjennes av Expekt.com. Nettspillselskapet har nemlig kontrakt med Drillo fram til 2010.

- Expekt.com gjorde det allerede i forrige uke klart at vi kan vurdere å løse Drillo fra kontrakten med oss, slik at han kan lede det norske landslaget under kvalifiseringen til fotball-VM, men vi har ikke bestemt oss. Jeg vil understreke at det ikke er noen klausul i kontrakten som pålegger oss å gjøre dette, sier ansvarlig for presse- og samfunnskontakt i Expekt.com, Henrik Mandal, til Nettavisen.

Selskapet ønsker på ingen måte å ødelegge for Drillo.

- Vi har hatt en samtale med Drillo i dag og har gjort det klart at vi ikke ønsker å stikke kjepper i hjulene for ham. Men vi vurderer om det er hensiktsmessig å be om kompensasjon her, sier Mandal til Nettavisen.

Drillo har jobbet som selskapets tippeekspert de siste to årene, et engasjement som har irritert Norges Fotballforbund, som har Norsk Tipping som en av sine største sponsorer. Drillo hevdet selv at det var press fra Norsk Tipping som gjorde at han måtte forlate deltidsjobben som analytiker i Vålerenga da han skrev under for Expekt.

Mandal mener at det dårlige forholdet mellom NFF og utenlandske spillselskaper ikke gjør dette til noen lett avgjørelse.

- Vi ønsker gjerne å bidra til en løsning. Men samarbeidsklimaet mellom NFF og Norsk Tippings konkurrenter er så dårlig at det vanskeliggjør slike forhandlinger, påpeker Henrik Mandal.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).