Gå til sidens hovedinnhold

Truer med å stoppe Stabæk-kampen

Lotteritilsynet skaper trøbbel for Valencia.

Har du planer om å se verdensstjerner som David Villa og David Silva spille mot norske Stabæk torsdag kveld? Du kan bli snytt for den opplevelsen, viser det seg.

Kampen mellom Stabæk og Valencia kan nemlig - i verste fall - bli stoppet av politiet. Den beskjeden har Lotteritilsynet etter det Nettavisen erfarer gitt til klubbledelsen i Valencia.

Årsaken er at klubben har spillselskapet Unibet som draktsponsor og at det ifølge norsk lov ikke er tillatt å markedsføre andre spillselskap enn Norsk Tipping.

Stoppet ikke Lech Poznan
Det som forvirrer Valencia, er at Lech Poznan fikk lov til å spille med spillselskapet BetClic som draktsponsor da det polske laget rundspilte Fredrikstad i Plankebyen.

- Dette er en anstrengt situasjon fordi vår drakt allerede er blitt godkjent av Uefa, sier markedssjef Juan-Pablo Molinero i Valencia til Nettavisen.

Han er kjent med at Lech Poznan fikk spille med sine vanlige drakter i kampen mot Fredrikstad.

Uefa godkjente Valencias drakter for europacupspill 2. august i år, uten noe som helst forbehold, men snudde da Norges Fotballforbund tok kontakt. Nå trues Valencia med utestengelse fra Europaligaen dersom den spanske klubben spiller med Unibets logo i Telenor Arena.

- Urettferdig
- Alt blir avgjort på et møte i morgen. Men vi planlegger i utgangspunktet å bruke våre drakter, sier Molinero.

- Det er en rekke andre lag i europacupene som får lov til å spille med bettingreklame på sine drakter. Føler dere at dere blir urettferdig behandlet?

- Ja selvfølgelig føler vi at det er urettferdig. Vi får mye penger fra Unibet. Kampen er viktig. Den blir sendt på TV i Spania og i Norge. Vi er dessuten en spansk klubb, drakten er godkjent i Spania og av Uefa, og vi spiller en internasjonal turnering, poengterer Valencias markedssjef overfor Nettavisen.

Nettavisen skrev opprinnelig i denne artikkelen at det var Norges Fotballforbund som truet med å stoppe kampen. Det tilbakeviser informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund.

- Dette er Lotteritilsynet sin sak, ikke NFFs. Vi forutsetter bare at alle som spiller fotball i Norge forholder seg til norsk lov, sier Solheim til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken