Arrangøren har valgt å utelate ikoniske Muur Van Geraardsbergen fra årets Flandern rundt.

Det er vel den endringen som har sett flest belgiere til å se rødt i forbindelse med den 96. utgaven av det tradisjonsrike brosteinsrittet.

Før målgang i Oudenaarde skal også rytterne passere Oude Kwaremont og Paterberg to ganger. Dette er angivelig for å gi VIP-gjestene mest mulig valuta for pengene under rittets finale.

Ordfører ble truet
Det er vel nesten unødvendig å skrive at endringene har vært en «het potet» på belgiske nettfora.

Nå har det gått så langt at ordføreren i målbyen har mottatt et anonymt trusselbrev, skriver Gazet Van Antwerpen.

Her finner du den nye løypa!

- Brevet er skrevet av noen som hevder han elsker Flandern rundt. Han sier at han ikke kan akseptere de omfattende ruteendringene sykkelklassikeren har fått, forteller ordfører Mamic De Meulemeester til avisen.

Maskinskrevet trusselbrev
Avsenderen av det maskinskrevne brevet truer med å hive tegnestifter ut i løypa idet rytterne passerer. «Håpet» er selvsagt at det er nok til å stanse hele sykkelfeltet.

Ordføreren forteller at han har sine «mistanker» om hvem som kan «stå bak et slikt brev».

- Det hersker ingen panikk hos oss, men vi tar selvsagt trusler på alvor. Jeg har snakket med politiet i området. Man vet aldri hva som skjer, sier han.

Punkteringer i Amstel Gold Race
Tegnestifter mot syklister er for så vidt ikke noe nytt fenomen. Forrige gang procycling.no omtalte problemet, var under oppkjøringen til fjorårets Amstel Gold Race.

Uka i forveien fikk nemlig tursyklistene teste løypa, og uvanlig mange ryttere pådro seg punkteringer.

Det viste seg etter hvert at noen hadde lagt ut tegnestifter i løypa som en «protest mot bryderiet» rittet påførte regionen. Foran proffenes Amstel Gold Race ble både vakthold og patruljeringen av løypa intensivert, og hele situasjonen roet seg ned.

Forventer 600.000 tilskuere
Politiet i Belgia kommer også til å trappe opp sin patruljeringsvirksomhet i forbindelse med søndagens Flandern rundt.

- Det blir patruljering de nærmeste dagene, og politiet vil være ekstra påpasselige under selve rittet. Det er uansett ikke mulig å utstasjonere mannskap ved alle punktene i løypa, presiserer De Meulemeester.

Les deg opp på endringene via procycling.no:
** Arrangøren: - Vi kan ikke sove i timen nå
** Rytterne: - Skuffet over nye Flandern rundt
** Nyheten: Dramatiske endringer for Flandern rundt

Det har han nok rett i. Løypa er 255 kilometer lang og det er ventet opp mot 600.000 tilskuere på den store dagen. Å ransake denne folkemengden for tegnstifter blir ingen enkel oppgave.

Opprinnelig var 594 politifolk utkalt til arrangementet, men det kan jo være at det dukker opp et par tegnestiftdetektiver også, etter dette.

procycling.nos utsendte setter kursen mot Belgia torsdag. Vi anbefaler derfor at du besøker oss tett før, under og etter søndagens Flandern rundt!