RadioShack-Nissans sportsdirektør Johan Bruyneel var svært lite fornøyd med Fränk Schlecks beslutning om å bryte Giro d’Italia etter den femtende etappen.

Den belgiske sykkelsjefen mente fjorårets tredjemann fra Tour de France «sviktet laget» og fortsetter å kritisere egne ryttere i sin faste spalte i Telesport, ifølge cyclingnews.

- Resultatene denne sesongen har vært veldig, veldig dårlig og med bare to seiere har laget mitt gjort det mye dårligere enn forventet. Bare i de første månedene, da Fabian Cancellara var tilgjengelig, så jeg et godt lag, ytrer Bruyneel.

Cancellaras seiere i Strade Bianche og på tempoetappen i Tirreno-Adriatico er lagets eneste triumfer.

- Det er uakspetabelt, mener sjefen.

Spesielt stjernebrødrene Fränk og Andy Schleck får gjennomgå av 47-åringen.

- De har så langt ikke levd opp til lederrollen. Jeg var svært skuffet da Fränk brøt Giro d’Italia. I ettertid ser vi at skaden var mer alvorlig enn først antatt, men i senere år har jeg satt store ryttere virke mer døde enn levende og fortsatt ta seg selv i nakken og ha viljen til å fortsette. Det savner jeg, fortsetter Bruyneel.

RadioShack-sjefen kan fortelle at bare én rytter kan føle seg trygg på en plass i Tour de France og truer brødrene Schleck med vraking om situasjonen ikke forbedrer seg.

- Vi har Fabian Cancellara og etter han kan ingen være sikker på en plass i laget til Tour de France. Brødrene Schleck vet det, de har ingen lisens. Så langt har jeg ikke et klart syn på et Tour de France-lag med begge Schleck-brødrene i.