Den tyske veteranen Jens Voigt er i likhet med de fleste profesjonelle sykkelryttere imot radioforbudet til UCI.

Nå truer han med VM-boikott.

- Jeg er tilhenger av tanken. Det er bare de smertefulle erfaringene som sitter fast i hukommelsen. Hvis ingen vil lytte må vi gjøre det smertefullt, så folk tenker; AU! Det gjorde vondt. Kanskje vil de lytte neste gang, sier 39-åringen til sporten.tv2.dk.

Jens Voigt er blant de mest respekterte rytterne i feltet, og har fått støtte i radiodebatten fra blant Leopard-Trek-lagkamerat Fabian Cancellara.

Les også: Dette er det snart slutt på

Nå frykter veteranen det verste hvis UCI fortsetter nedtoningen av radiokommunikasjonen.

- Hvis vi bare får en enkelt dødsulykke, så er prisen allerede for høy. Mange mener at de vil gjøre sporten mer uforutsigbar (mindre kontrollert sykkelfelt), men jeg vil heller ha et kjedelig løp, hvor alle er glade og i live, og kan komme hjem til sine foreldre og si: Hei mor og far. Jeg er i live, sier Voigt og avslutter:

- Forestill deg at alle verdens journalister plutselig fikk vite: Fra nå av får dere ikke bruke pcer, internett eller blyanter. Ville du tatt det seriøst? Naturligvis ikke.

PS! Denne sesongen er det kun lov til å bruke radiokommunikasjon i World Touren. Den inkluderer ikke VM. UCI har for øvrig varslet at de helst ser at radiokommunikasjonen blir borte også i World Touren.

Les hva Edvald Boasson Hagen mener om saken her!

Her kan du diskutere saken med våre lesere!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg procycling.no på Facebook og Twitter!

HTML EMBED