Mandag kveld kom beskjeden om at Roma trekker seg fra den planlagte sesongoppkjøringskampen mot Barcelona på Camp Nou.

Oppgjøret skulle etter planen spilles 6. august, om det symbolske Joan Gamper-troféet som Barça deler ut i forkant av hver sesong. Det var planlagt både en damekamp og en herrekamp mellom de to klubbene i arrangementet.

Barcelona sendte mandag ut en pressemelding der de skriver at Roma har bestemt seg for å ikke stille, og det angivelig helt uten å oppgi en grunn.

Les også: Varsellampene blinker for kriserammede Vålerenga: – Ville vært galskap

Det tilføyes at man jobber med å finne en ny motstander, samt at Barcelona i løpet av tirsdag begynner med å refundere penger til dem som har kjøpt billetter til Roma-kamp.

Videre informerer katalanerne at klubbens juridiske avdeling ser på muligheten for å saksøke Roma.

Begrunnelsen for dette skal være ulempene avlysningen «har forårsaket FC Barcelona og klubbens fans på grunn av den uventede og ubegrunnede beslutningen».

Snudde kjapt

Det skal være mindre enn to uker siden Roma takket ja til å komme til Camp Nou for å spille 6. august. Hvorfor man har tverrvendt og bestemt seg for å gjøre noe annet så kort tid etterpå virker derfor uklart.

Den italienske klubben har sendt ut en uttalelse om at de trakk seg på grunn av et behov for å endre planen for sommerens treningskamper. Og at dette først og fremst gjøres for å sikre best mulige sesongforberedelser.

Les også: Full forvirring for Boasson Hagen: – Kom plutselig en kontrabeskjed

Fredag ble imidlertid spilleplanen for neste sesong i italiensk Serie A offentliggjort.

Trener José Mourinhos spillere møter en rekke antatt svakere motstandere den første måneden av sesongen, deriblant nyopprykkede Cremonese og Monza på hjemmebane.

Men de er også satt opp med fire bortekamper på de seks første rundene, blant annet mot Juventus i Torino i den tredje spillerunden.

Koeman: – Lever i fortida

Opplysningene om Barcelonas varslede søksmål mot Roma kommer omtrent samtidig som den forrige treneren Ronald Koeman har uttalt seg om stoda i den spanske storklubben.

I et intervju med den katalanske TV-kanalen Esport3 kommer Koeman med noen klare meldinger i retning Barcelona-ledelsen. Han er særlig opptatt av kritikken han fikk for å bruke en formasjon med tre midtstoppere.

– Jeg er typen som gjerne vil dominere fotballkampene. Hvis man spiller med tre stoppere og fem i forsvarsrekka totalt, så kan man ikke konkludere med at det er et defensivt spillesystem, sier Koeman i intervjuet.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Han tilføyer at Barcelona brukte formasjonen i tre-fire måneder under hans ledelse. Og han mener katalanerne spilte sine beste kamper på flere år med nettopp tre midtstoppere og vingbacker.

Et eksempel han trekker fram er Copa del Rey-finalen mot Athletic Bilbao i april 2021, der Barcelona scoret alle kampens fire mål på tolv minutter i andreomgangen.

– Barça lever i fortida fra dagene med 4-3-3 og «tiki-taka». Fotballen har forandret seg mye. Det går fortere og er mer fysisk. Man kan ikke leve i fortida, påpeker nederlenderen.

Den stolte katalanerklubben spilte sist sesong uten den tidligere ledestjernen Lionel Messi for første gang på 17 år. Argentinerens debut for Barcelona i La Liga skjedde helt tilbake i oktober 2004.

Koeman fikk sparken allerede i slutten av oktober 2021, men «Blaugrana» endte likevel hele 13 poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabellen.