RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FIFPro)

Truet fotballspiller med pistol

Ny sjokkerende episode.

Cesar Alberto Castro Perez er en venezuelansk fotballspiller med kontrakt hos den kypriotiske klubben Olympiakos Nicosia.

Der er han øyensynlig ikke spesielt populær.

Brukte advokat
Fredag ble spilleren truet med pistol av to menn, som krevde at han skulle avslutte sin kontrakt med klubben, og gi avkall på et krav om ubetalt lønn.

- Forrige tirsdag sendte advokaten min et brev der jeg ba om å få utbetalt utestående lønn. Torsdag fortalte advokaten meg at klubben ennå ikke hadde reagert. Vi skrev derfor et brev som vi skulle sende til FIFA, og jeg signerte det brevet fredag på kontoret til min advokat, forteller spilleren til greske Goal.

Ifølge FIFAs regler kunne Cesar Castro avslutte sin kontrakt med Olympiakos Nicosia fordi lkubben ikke hadde utbetalt ham lønn tre måneder på rad. Han hadde planlagt å fly hjem til Venezuela, og hadde allerede bestilt flybilletter.

- Fredag kveld kvart på ti banket noen på døra mi, forteller Castro videre.

Tok fram pistol
Utenfor stod to menn.

- Jeg kjente ingen av dem, og den ene hadde tatt på seg hette. Jeg ble slått hardt i nakken, forteller Castro.

- De beordret meg til å frasi meg pengene de skyldte meg. Da jeg nektet ble jeg slått i ansiktet og falt på bakken. En av dem truet med å skade meg mer, og stakk en pistol i fjeset mitt. Han truet med å drepe meg, sier Castro.

Deretter signerte Castro to papirer med klubblogoen til Olympiakos på. Dokumentet krevde to signaturer, spillerens og klubbpresidentens. I papirene stod et at kontrakten nå var avsluttet og at Castro frafalt alle lønnskrav.

Sjokkert over at han ikke er sjokkert
Den internasjonale spillerorganisasjonen FIFPro har den siste tiden satt fokus på problemer for profesjonelle fotballspillere i Øst-Europa. Der er manglende lønn, trusler og vold blitt en del av hverdagen for mange spillere.

- Det som skjedde med Castro har absolutt ingenting med idrett å gjøre. Dette er ren kriminell virksomhet, tordner generalsekretær i FIFPro Theo Van Seggelen.

- Vi håper at politiet vil gjøre jobbe sin og finne de skyldige. Om det er bevis for at Olympiakos er involvert, forventer FIFPro at klubben vil bli straffet på passende måte. Dette er en skandale, fortsetter Van Seggelen.

Men selv om episoden viser en brutal tilnærming fra klubbenes side overfor spillere, er ikke Van Seggelen overrasket.

- Det mest sjokkerende med denne episoden er at jeg ikke er sjokkert. Det er veldig urovekkende å oppdage at Castros opplevelse ikke overrasker meg lenger. Dette virker å bli verre og verre dag for dag, sier van Seggelen.

Svartebok
FIFPro offentliggjorde nylig det de kaller en Svartebok, som inneholder avskrekkende informasjon om hvordan fotballspillere behandles i Øst-Europa. Les mer om Svarteboka ved å klikke på bildet til høyre.

I et tidligere intervju med Nettavisen har FIFPro advart norske spillere mot å ta arbeid i østeuropeiske klubber.

- Vi anbefaler sterkt at spillere snakker med spillerforeningen i Norge, NISO, før de bestemmer seg for å gå til et av disse landene, sier Anthony Higgins i FIFPro til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere