*Nettavisen* Sport.

Truet lagkameratene før kampen

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

Flere av spillerne i Lyn var nok nervøse mot Liverpool. Noen er det kanskje fortsatt.

06.08.09 12:19

LYN - LIVERPOOL 0-2:

BISLETT (Nettavisen): - Det ga jeg klar beskjed om tirsdag, og alle dagene tidligere også: Hvis det er noen som skader noen av gutta til Liverpool, bør de ha med seg leggskinn på neste trening. Det ga jeg klar beskjed om, sier Kim Holmen (27) til Nettavisen.

Han ser helt alvorlig ut når han forteller at han truet lagkameratene. Dette var ingen tom trussel fra en liksom-supporter, dette kom rett fra leveren fra en av Liverpools største supportere.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

«Noen må ha lurt meg»
Holmen var til stede i Istanbul og bidro fra tribuneplass til at Liverpool vant Champions League i 2005. Han reiser jevnlig over til Merseyside og Anfield for å se favorittlaget spille. Og han har hatt Liverpool som favorittlag så lenge han kan huske.

- Istanbul er en av de største opplevelsene jeg har hatt. Det er stort å vite at du var en av dem som sto der og sang You'll Never Walk Alone i pausen. Det sies jo at de hørte det i garderoben.

Onsdag morgen våknet han opp med en uvant følelse i magen. På kalenderen sto det «Liverpool kl. 19.00».

- Det var litt rart i morges. Det var litt sånn at man ikke trodde at man skulle spille mot Liverpool. Det kunne jo ikke stemme, det måtte ha vært noen som hadde lurt meg. Det var en rar følelse, sier den jordnære 27-åringen.

Så gliser han, og fortsetter:

- Det var først da jeg kom ut på gresset og så dem varme opp, at jeg skjønte at jeg skulle spille mot Liverpool.

Bra det ikke ble seier
Kampen ble en ganske kjedelig affære, egentlig. Selv om det bare er ti dager til Liverpool sesongåpner i Premier League med møtet med Tottenham på White Hart Lane, bar Bislett-oppgjøret preg av at Liverpool aldri flyttet spaken høyere enn til tredjegiret. Andrej Voronin og David Ngog scoret hvert sitt mål for den tradisjonsrike merseysideklubben.

- Jeg tenkte litt på det underveis. Jeg lurte litt på hvorfor de ikke kjørte på hele veien. Det var litt opp og ned, følelsesmessig. Jeg var jo fornøyd for vår del, men litt skuffet på deres vegne, selv om de hadde full kontroll. Men det hadde ikke vært bra hvis vi hadde slått dem, sier Holmen.

Joda, han sa faktisk det. Det hadde ikke vært bra om Lyn hadde slått Liverpool. Kanskje for Lyn-spilleren Kim Holmen, men ikke for Liverpool-supporteren Kim Holmen.

Heldigvis for lagkameratene hans, var det ingen Liverpool-spillere som ble skadet av noen i Lyn. Albert Riera ble byttet ut med skade, men den kom etter at han selv tråkket over.

Se opp på neste trening
Et par av lagkameratene bør likevel ta med seg et ekstra par leggskinn på neste trening.

- Jeg prøvde å bytte til meg noen drakter, men alle var lovet bort! Jeg hørte at noen hadde avtalt draktbytte underveis i kampen. Vegar (Gjermundstad) hadde for eksempel sikret seg drakta til Fernando Torres midt i spillet. Rikard (Nilsson) ble taklet av Javier Mascherano og da han sa «sorry, sorry», svarte Rikard at det var greit hvis han fikk drakta hans og Mascherano svarte «ja, ja». Jeg var ikke helt der. Jeg tenkte liksom at jeg skulle holde meg for god til det, men sånn er det. Man må være frampå.

På spillermøtet før kampen fikk Kim Holmen kanskje det verste slaget i ansiktet, billedlig talt, da han så lagoppstillingen og måtte ned på innbytterbenken for å finne sitt navn. Litt senere fikk han Liverpools lagoppstilling, og da ble fortvilelse snudd til glede.

Liverpool-manager Rafael Benitez hadde nemlig plassert sine største stjerner, Steven Gerrard og Fernando Torres, på benken. Akkurat som Gunnar Halle hadde plassert Kim Holmen på benken.

- Jeg ser sammenligningen mellom meg og Gerrard og Torres, gliser Kim Holmen.

Det gjør vi også:

De har samme favorittlag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.