*Nettavisen* Sport.

Truet med husarrest

Foto: Reuters/Scanpix

FC København-spillerne var nær ved å bli satt i husarrest av trener Ståle Solbakken torsdag kveld.

Sparta Praha var nemlig en hårsbredd fra å utlikne til 1-1 tre minutter på overtid i europaliga-kampen i Parken.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

– Hadde det skjedd, ville jeg ikke latt spillerne mine få forlate stadion etterpå, sa den fargerike norske treneren til dansk TV 2 etter den spennende avslutningen av kampen.

Men FCK-spillerne slapp å «sitte igjen», takket være en klasseredning av keeper Johan Wiland. En tsjekkisk spiller var alene gjennom, men klarte ikke å overliste danskenes målvakt – og hjemmelaget slapp med skrekken.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, men det burde ikke være mulig for Sparta Praha å skape en så stor sjanse bare få sekunder før full tid, sa Solbakken.

Heldigvis gikk det bra, og da han fikk summet seg, uttrykte Solbakken glede over seieren. Etter å ha tapt for rumenske Cluj i åpningsrunden, blåste det danske mesterlaget nytt liv i sin drøm om å hevde seg i europaligaen med 1-0-seieren over tsjekkerne.

– Nå er vi med i kampen om gruppeseieren igjen. Vi var det beste laget og kontrollerte kampen. Riktignok mangler noen av spillerne fortsatt noen prosent på å være i toppform. Men vi kompenserte for det ved å være godt organisert, og seieren var ikke i fare – helt til noen få sekunder før sluttsignalet, analyserte Ståle Solbakken. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.