Truet Tufte med juling

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Den dobbelte olympiske mesteren i roing, Olaf Tufte, ble bydd opp til nevekamp tirsdag.

15.04.09 12:17

Tufte har tilbrakt påsken på treningsleir i Sør-Afrika sammen med sine nye lagkamerater på satsingslaget Team Tufte. Tirsdag kunne treningsøkta på Belfast Dam endt med kamp på tørre nevene.

Området der Tufte & co. finpusser vårformen er flittig besøkt av lokale fiskere i helgene. I påsken er påtrykket ekstra stort.

– Derfor må vi vise hensyn og holde god avstand, skriver Tufte på sin hjemmeside.

Rodde videre
Under treningsturen tirsdag vanket det likevel kjeft fra elvebredden.

– Jeg ble rett og slett bydd opp på god gammeldags juling av en illsint fisker, melder Tufte, som valgte å holde seg i båten og unngikk dermed konfrontasjonen med den temperamentsfulle mannen.

– Hadde tatt seg ut om jeg hadde gått i land og slåss, skriver olympiamesteren, som rodde rolig videre etter å ha sendt noen gloser i retur til elvebredden.

Spørsmålet er nok om fiskeren skal være glad for at rokongen tok det hele med ro. Utfallet av en potensiell nevekamp med den råsterke norske OL-mesteren synes forholdsvis opplagt.

Ikke første gang
Det er for øvrig ikke første gang at Tufte har fått merke fiskernes vrede ved Belfast Dam. Under tidligere treningsopphold på samme sted har han opplevd så mangt.

– De har prøvd å treffe oss ved å kaste stengene sine – og krokene de har er laget for storfisk. Ikke gøy når du hører det suser over hodet på deg, skriver Tufte.

– Og tro ikke at de hadde latt være å dra inn om de hadde truffet, tilføyer han.

Hull i båten har han også opplevd å få.

– Vi har også blitt beskutt med sprettert og blykuler. Den gangen traff de rett bak ryggen min og skjøt hull i båten. Ikke langt unna fatalt resultat, beskriver Tufte – og påpeker samtidig det komiske i det hele.

Åpningsregatta neste
– Det som er komisk morsomt, er at for dem som fisker er det bare positivt at vi passerer roende. Fisken blir nysgjerrig på bevegelse og farger i vannet. Så det hele ender med mer fisk rundt krokene deres når vi roter litt i vannet, avslutter han.

Tufte og lagkameratene avslutter nå oppholdet ved Belfast Dam. Neste mål er åpningsregattaene i Porsgrunn og på Årungen 25. og 26. april.

Der er det trolig ikke illsinte fiskere på plass.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.