RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tørum: - Målet mitt er å finne en ny jobb

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)
Sist oppdatert:
Start tilbyr ikke Knut Tørum ny kontrakt.

Starts hovedtrener Knut Tørum har kontrakt ut 2011. Det har lenge blitt spekulert i om Tørum vil skrive under på en forlengelse av kontrakten, og mange trodde det ville skje før sesongstart om drøyt to uker. Nå sier klubben at de ikke ønsker å tilby hovedtreneren ny kontrakt, i hvert fall med det første.

- Etter en totalvurdering er Start kommet frem til at Knut Tørum ikke blir tilbudt ny kontrakt i denne omgang. Spørsmålet knyttet til hovedtrener for 2012 og årene som følger, vil bli tatt opp igjen etter vårsesongen. En grundig vurdering vil bli gjort, opplyser Start i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Tørum selv møtte etterpå pressen på Sør Arena for å gi korte kommentarer angående situasjonen, og da gjorde han det klart at han ikke ser noen framtid i sørlandsklubben.

- Mitt mål er å skaffe meg ny jobb for 2012 så fort som mulig. Kommer Start til meg med et forslag før jeg har klart å finne ny jobb er det hyggelig det. Men jeg blir nok ikke trener her i 2012. Det er ingenting som tyder på det, sier Start-trener Knut Tørum til fvn.no.

- Kan ikke utdype
Da Nettavisen snakket med Starts administrerende direktør Sveinung Hovstad i etterkant av at pressemeldingen ble offentliggjort, var det lite ekstra informasjon å få.

- Hva legger dere i denne totalvurderingen?

- Det kan jeg ikke si. Vi har ikke lyst til å gå inn på fragmenter av den diskusjonen vi har hatt med Knut. Dette er en totalbeslutning, som vi ikke ønsker å gå nærmere inn på, sier Hovstad til Nettavisen.

- Vi innledet samtaler med Knut allerede i desember om en kontrakt videre. Men det har vært diverse avbrudd i den prosessen, så det har ikke vært kontinuerlige samtaler. Og nå har vi altså tatt den beslutningen vi har tatt. Den er tatt ut i fra dagens situasjon i Start, sier han.

- Hva mener du med dagens situasjon i Start?

- Med det mener jeg ikke annet en vår oppsummering av situasjonen, svarer Hovstad.

- Kan være Knut
I pressemeldingen opplyser Start videre at klubben likevel har full tillit til Knut Tørum den kommende sesongen, og Hovland kan også fortelle at hovedtreneren fortsatt kan få ny kontrakt, etter årets sesong.

- Det kan være Knut som får fortsette, vi holder alle muligheter åpne, sier Starts administrerende direktør.

- Dette skurrer litt for meg. Hvorfor kommer dere da med denne pressemeldingen nå?

- Dette skurrer ikke på noen annen måte enn at vi ikke ønsker å lukke noen dører, men heller ikke ønsker å gi noen et mandat utover 2011 nå.

Hovstad ønsker heller ikke å gå nærmere inn på hvorvidt det er sportslige eller økonomiske grunner som ligger bak beslutningen om å ikke tilby Tørum ny kontrakt på nåværende tidspunkt.

- Både på trenersiden og på spillersiden er det korte kontrakter som gjelder i dagens fotball. Dette er en prestasjonsidrett, men det er ikke derfor vi gjør dette nå, sier han.

- Er det økonomiske grunner til dette?

- Nei, det vil jeg ikke si. Men det blir igjen å diskutere enkeltelementer. Og det blir feil, avslutter Hovstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere