RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tørum i tårer

(TV 2 Sport)
Sist oppdatert:
Knut Tørum måtte avbryte pressekonferansen på Lerkendal. Se video.

Tørum fikk ordet etter at styreformann Terje Svendsen hadde orientert om hvorfor Knut Tørum fikk sparken. Da Tørum selv skulle kommentere det som har skjedd, kom tårene.

- Det er selvfølgelig trist å sitte her, innledet Tørum.

- Men jeg har hatt to fantastiske år på Lerkendal. Da jeg tuslet inn i garderoben får to år siden, hadde jeg aldri trodd jeg skulle sitte her i dag med de erfaringene og de opplevelsene, fortsatte den avgåtte RBK-treneren, som ikke viste noen tegn til bitterhet. Tvert imot takker han både klubben, kollegaene, spillerne og ikke minst supporterne.

NETTAVISEN MENER: Go'foten i baken

Se hele pressekonferansen i opptak på TV 2 Sumo (gratis)

Måtte avbryte
- En stor takk til Rosenborg for de opplevelsen jeg har fått, det har vært en fantastisk klubb å jobbe i. En stor takk til spillerne som har stått opp og jobbet for meg. Måten de sto opp på i går – ja, den var bra, smilte Tørum.

Så var det tydelig at følelsene begynte å ta overhånd. Etter en lang pause, kom det

- Ikke minst må jeg si takk til Trond ...

Så ble det helt stille. Til slutt måtte Tørum forlate pressekonferansen for å hente seg inn. Noen minutter senere var han tilbake, med et sorgmuntert smil.

- Jeg må visst øve meg på dette her, hvis jeg skal fortsette som trener ...

- Min beste venn
- Trond Henriksen kom altså til meg i går. Han var redd for å framstå som gjedden i sivet. Men han har vært min beste venn her oppe, fastslo Tørum.

Deretter ønsket han alle lykke til videre.

- Jeg ønsker han (Trond Henriksen) og guttene så mye lykke til, de får kline til i Mesterligaen og komme seg videre. Jeg skal være den største supporteren dere har ut sesongen. Og når vi snakker om supporterne, så har støtten fra Kjernen vært fantastisk å oppleve. Det er ikke plass på telefonen hjemme lenger, det har vært en enorm støtte å få.

Les også:Kjernen refser klubben

- Var det samarbeidsklimaet som gjorde at du gikk?

- Det var ikke det som gjorde at resultatene ble dårlig, og det er jeg som står igjen som ansvarlig for den fotballen vi har prestert. Jeg har fått være sjef på feltet, i garderoben og under kampene. Resultatene er mitt ansvar.

Han ville ikke ta med seg noen andre i fallet.

- RBK er en stor organisasjon, og man kan alltid prøve å fordele skylden. Det viktigste er uansett at ansvaret sitter der det skal sitte. Resultatene er knyttet til treneren. Det må jeg leve med. Jeg har tidvis følt meg alene når vi skulle forklare den manglende måloppnåelsen, men jeg har fått jobbe i fred og ro og da må man nok ta den belastningen det har vært.

- Hvordan har du det nå?

- Jeg har det alright, men det er tomt. Det var tøft å manne seg opp til kampen mot Valencia og fullføre den, men vi klarte det med stil. Etterpå har det egentlig bare vært tomt. Det er det egentlig fortsatt.

(Les videre under bildet)

Familien trives
Nå venter en periode med familiære utfordringer. Familien Tørum har nemlig begynt å slå rot i trønderhovedstaden.

- Selvfølgelig har jeg en familie som støtter godt. De trives så godt at de har lyst til å bli trøndere, så sånn sett passet dette litt dårlig. Vi får en utfordring, for jentene hjemme har lyst til å fortsette her. Nå skal batteriene lades, og jeg skal bruke litt tid med fru Tørum for å finne ut hva vi skal gjøre videre.

- Men nå er det nå sånn. Jeg har vært en liten den av RBK-historien, og jeg er veldig glad for det, og RBK har hatt vært en veldig stor del av min historie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere