RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tørum stolt av spillerne

Sist oppdatert:
Det holdt på å gå fullstendig galt, men Vidar Riseth reddet Rosenborg. Etterpå vanket det ros fra trener Knut Tørum.

ROSENBORG – VÅLERENGA 3-2:

TRONDHEIM (TV 2 Nettavisen): - Det har vært noe engstelig over spillet vårt i år, spesielt på Lerkendal. Jeg har lagt stor vekt på å formidle til spillerne at ansvaret for lagets prestasjoner ligger hos meg og at spillerne ikke trenger å tenke på noe annet enn arbeidsoppgavene sine, sier Knut Tørum, som er tydelig glad for den spillegleden og vinnerviljen laget viste lørdag kveld.

Se høydepunktene fra RBK-VIF i videovinduet ovenfor.

De to siste hjemmekampene har vist at tryggheten er tilbake hos RBK-spillerne. Tidligere i år har det vært noe forknytt og uforløst over laget på hjemlig gress. Det ser nå ut til å være borte etter to kamper med Tørum ved roret

Nestenulykke
Den fungerende hovedtreneren er tydelig på at det fortsatt er mye å rette på, men ser stadig flere brikker som faller på plass.

- Det ligner mer og mer, og i perioder er vi meget gode. Vi starter litt variabelt og hemmes litt av de rokkeringene vi måtte gjøre da Bjørn Tore Kvarme måtte ut. Men etter hvert sitter det mer og mer, og i siste halvdel av førsteomgangen rundspiller vi Vålerenga. Det er veldig godt å se at vi da presterer slik vi skal, medgir Tørum.

Hvorfor Vålerenga fikk snu 2-0 til 2-2 kan han imidlertid ikke forklare.

- Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor vi i etter pausen forærer kampen til Vålerenga, men vi faller altfor langt ned på banen og lar de få lov til å slå upressede innlegg, sier Tørum, som ikke legger skjul på at dette er noe som vil bli studert og gjennomgått for å unngå slike nestenulykker i senere kamper.

Vil bygge laget rundt Riseth
Selv om Rosenborg ble innhentet av Vålerenga da få minutter gjenstod, var det ingen svarte og hvite som mistet motet.

- Vi vinner kampen på ren og skjær vilje, sier Knut Tørum, som berømmer Vidar Riseth for vinnermålet.

- Vidar er en veldig viktig spiller for oss. Det lyser glød og vilje av ham, og det gir oss det avgjørende øyeblikket. Han setter en standard, og det er slikt som smitter over på resten av laget og er med på å bikke jevne kamper til vår fordel. Da tilgir vi at han noe klønete laget straffespark, sier Rosenborg-treneren, som er klar på at han ønsker å bygge laget rundt Riseth i den sentrale midtbanerollen.

- Han er en defensiv kraft og en klok spiller som utløser de offensive kreftene som finnes rundt ham, sier Tørum.

Stolt
Knut Tørum vil ikke ha noe snakk om seriegull, selv om ting kan tyde på en gryende høstform i Trondheim.

- Vi har fortsatt en del å rette på, men jeg er stolt over spillerne mine i kveld. Vi skal konsentrere oss om å gjøre det vi skal og da ser jeg ikke hvorfor vi ikke skal fortsette å vinne kamper. Vi ligger et stykke etter, men hvis enkelte andre lag avgir poeng kan mye skje. Det er fortsatt mye igjen av sesongen, påpeker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere