VÅLERENGA - SPARTA 5-2:

Vålerenga fikk en drømmestart på sluttspillfinalen i ishockey, da de slo Sparta Sarpsborg 5-2 hjemme i Jordal Amfi fredag kveld.

Kampens store spiller ble Mathias Trygg. 22-åringen vartet opp med to scoringer, og en assist, foran 3752 tilskuere i hovedstaden.

Etter kampen var han storfornøyd med å score, men presiserte at dette først og fremst var en lagseier.

- Det er litt tilfeldig iblant. Det er alltid moro å score mål, spesielt i en finale, men dette var først og fremst en lagseier. Stemningen på tribunen var utrolig bra i dag, med over 3500 tilskuere, og da er det veldig gøy å spille på Jordal, sier Trygg til Nettavisen.

Poengkonger
Så langt i sluttspillet har Trygg vartet opp med totalt 6 mål og fire assist. I grunnserien fant han nettet 11 ganger, mens han var nest sist på pucken hele 19 ganger.

Men 22-åringen er langt fra den eneste Vålerenga-spilleren som har bemerket seg på poenglisten i vinter. Blant topp ti for sluttspillet finner vi hele 6 av osloklubbens gutter.

Knut Erik Spets, Anders Fredriksen, Lars Erik Spets, Blake Evans, og Lars Erik Lund er også på listen. Motstander Sparta har til sammenligning bare én spiller på topp 10.

- Det viser at vi har mange spillere som bidrar, og har god bredde i stallen. Det å ha så mange gode offensive spillere er absolutt en fordel for oss, forteller 22-åringen.

Drømmestart
Forwardens første mål kom allerede etter halvannet minutt. Sparta-keeper Phil Osaer måtte gi retur på et skudd, og Trygg var våkent frampå og banket pucken i nettet.

Det andre kom i sluttperioden, og lignet mye på det første. Nok en gang plukket 22-åringen opp en retur fra keeper, og satte inn Vålerengas fjerde for dagen.

- Vi fikk en bra start og kontrollerte første periode. Vi slapp oss litt ned i andre, og var på hogget igjen i tredje. Alt i alt var det en helt fortjent seier til oss, sier Trygg.

- Var Sparta dårlige, eller var det dere som var veldig gode?

- Det var nok en kombinasjon. Vi merket at de ikke hadde spilt på en stund. De hadde også sine perioder der de var gode, men vi var strået hvassere, forteller VIF-spilleren.

De øvrige VIF-målene ble satt in av Anders Fredriksen og Blake Evans (2). Niklas Roest og Jonas Solberg Andersen sørget for Spartas nettkjenninger.

Sarpsborg neste
Kamp to i sluttspillfinalen spilles allerede søndag i Sarpsborg. Trygg tror at Vålerenga kan ha fått et lite så lite overtak på motstanderen ved å vinne den første kampen.

- Siden vi vant er det en liten fordel. Nå kan vi sette press på dem før søndagens kamp. Men det er likevel vanskelig å si hvor stor fordel det egentlig er, sier han.

- Hva tenker du om neste kamp?

- Nå er det bare å fortsette i samme stilen. Vi må gå hardt ut i Sarpsborg, og bare fortsette der vi slapp i dag, avslutter Trygg.

Sluttspillfinalen spilles best av sju kamper. Nå står det altså 1-0 til Vålerenga.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).