Trygg på forlengelse

Mats Trygg vil gjerne forlenge sin kontrakt med Färjestad. Og han har fått positive signaler fra sin svenske klubb. I dag kan klubben dessuten bli klare for SM-semifinalen.

09.03.04 13:25

Trygg har spilt for det svenske storlaget i fem sesonger – og tok SM-gull i 2002. Kontrakten hans løper ut etter inneværende sesong, men det er trolig at han blir i Karlstad.

- Jeg har fått positive signaler fra klubben. De er fornøyd med meg, og da virker det som om jeg blir her. Det er ikke noe klart ennå, og det kan hende det drøyer til etter sluttspillet er over, før det endelig blir klart, sier Trygg til TV 2 Nettavisen.

- Jeg trives i alle fall godt her.

NHL-invasjon
Neste høst kan den svenske Elitserien bli invadert av hjemvendte NHL-spillere, hvis det blir streik i den trans-atlantiske ligaen. Färjestad-backen tror ikke hans lag blir fylt opp av hjemvednte profiler.

- Hvis det blir streik, så er det veldig usikkert hvor lenge den varer. En del lag vil nok være forsiktig med å hente hjem for mange spillere. Da er det fort å stå ribbet, hvis de spillerne reiser tilbake etter halve sesongen, sier Mats Trygg.

Semifinale
I dag spiller hans Färjestad for en billett i semifinalen i sluttspillet. Trygg & co. leder 3-1 i kamper over Luleå, og kan avgjøre i kveld. Luleå overrasket ved å vinne sist kamp på Färjestads hjemmebane.

- Vi satser alt på å avgjøre i dag. Vi hadde jo håpa å avgjøre sist søndag, men det gikk ikke, selv om vi fikk en tidlig 2-0-ledelse. Da følte vi at det gikk veien, og slo oss nok litt til ro med ledelsen. Det var dumt, for de fikk to mål ganske kjapt og var hetere enn oss mot slutten.

- Likevel føler jeg at vi har vært et lite strå hvassere enn Luleå til nå. Og vi er i alle fall veldig godt motivert til kampen i kveld. Vi satser 100 prosent på gevinst i kveld, sier Trygg til TV 2 Nettavisen.

Håper på MoDo
Skulle laget gå videre til semifinalen, har han ønskemotstanderen klar.

- Hvis MoDo hadde klart å slå ut HV, så ville det vært en drømmemotstander. Selv om MoDo har veldig stor sluttspillrutine, og kan være leie å slå, vil jeg foretrekke dem.

- Ellers har jo Frölunda imponert stort ved å slå Djurgården i fire strake kamper. Selv om jeg fikk forståelsen av Djurgården ikke var særlig gode i de kampene, sier Mats Trygg.

Han har spilt 264 kamper i den svenske Elitserien. Det er to kamper færre enn det Per Åge Skrøder har i toppdivisjonen i vårt naboland. Disse to topper statistikken over nordmenn med flest kamper i Elitserien.

Disse kampene spilles i kveld:
Färjestad – Luleå
Står 3-1 i kamper

HV71 – MoDo
Står 2-2 i kamper

Linköping – Timrå
Står 1-3 i kamper

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag