Trygt Ullevaal venter publikum

Politiet har skjerpet sikkerheten under helgens cupfinaler. Bildet er fra cupfinalen i 2014.

Politiet har skjerpet sikkerheten under helgens cupfinaler. Bildet er fra cupfinalen i 2014. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Stabssjef i Oslo-politiet forsikrer.

19.11.15 15:13

Søndagens cupfinale i fotball mellom Rosenborg og Sarpsborg går under oppgradert sikkerhetsoppbud.

Etter terrorhandlingene i Frankrike der et fotballstadion også var et mål, er det uro også hos en del idrettstilhengere i Norge.

Oslo-politiet vil ikke gå ut med konkret informasjon om hvordan Ullevaal-festen skal løses sikkerhetsmessig.

De vil sammen med Norges Fotballforbund stå for kontroll- og sikkerhet.

- Når det gjelder arrangementer i Oslo, forholder Oslo politidistrikt forholder seg til gjeldende trusselvurdering. Vi og våre samarbeidspartnere følger utviklingen i Europa fortløpende for å få et oppdatert etterretningsbilde. Vi iverksetter nødvendige tiltak i tråd med dette, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet i en epost til NTB.

- I denne sammenheng vil dette bety tiltak i samspill med arrangør, tilstedeværelse av både uniformert og sivilt politi, etterretning og dialog. I tillegg kan vi benytte politiets nasjonale bistandsressurser.

- Trygt

Cupfinalen drar snaut 30.000 tilskuere og mange andre til Ullevaal-området. – Når det konkret gjelder sikkerheten rundt cupfinalen søndag, forholder vi oss til gjeldende trusselvurdering. Sammen med arrangør vurderer vi sikkerheten knyttet til arrangementet fortløpende og vil sette inn nødvendige tiltak.

- Vi vil at folk skal føle seg trygge og få en god opplevelse, samtidig som man ikke skaper unødig frykt rundt forskjellige typer arrangement.

- Ethvert åpent og demokratisk samfunn lever med en sårbarhet. Dette er situasjonen slik den fremstår i øyeblikket, og vi vurderer dette fortløpende i forlengelsen, sier Fredriksen.

Tilskuere må uansett regne med tettere og hyppigere kontroller før de tar seg inn på stadion.

Det kommer også til å være flere politi- og sikkerhetsfolk til stede enn det som er vanlig på slike kamper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.