Manchester City tok storeslem mot Liverpool 1. april da de slo Jürgen Klopps mannskap 4-1 i Premier League.

Oppgjøret var av det fartfylte slaget, og den observante seer fikk kanskje med seg det som skjedde da Julián Álvarez utlignet til 1-1 midtveis i den første omgangen.

City-manager Pep Guardiola (52) feiret hemningsløst på sidelinjen, før han snudde seg til Liverpool-duoen Kostas Tsimikas (27) og Arthur Melo (26), som ruslet forbi spanjolen.

Guardiola rakk så ut hånden mot Tsimikas, i et forsøk på å stjele et håndtrykk fra grekeren. Det var sistnevnte ikke interessert i. I stedet ruslet han forbi med et smil om munnen.

Se situasjonen under:


På pressekonferansen i etterkant av kampen ble Guardiola spurt om hendelsen fra flere journalister, som oppfattet manøveren som hånlig.

– Kom igjen. Jeg er så lei meg, sa Guardiola sarkastisk da han ble konfrontert med situasjonen.

– Spør han om den var mangel på respekt, fyrte City-sjefen tilbake til kritiske journalister.

I et større intervju med greske Gazzetta, som er gjengitt av lokalavisen Liverpool Echo, åpner nå Tsimikas opp om situasjonen. Han avslører samtidig ordene som ble sagt i mellom han og den spanske treneren.

– Han sa til meg «Beklager, jeg mente ikke å fornærme deg. Jeg gjorde det fordi vi scoret et veldig fint mål», gjengir venstrebacken.

Han forteller videre at han tok det hele med humor, og at han ikke ble fornærmet.

– Jeg fortalte Guardiola at jeg hadde gjort verre ting hvis vi scoret foran deg, så det er ikke noe problem.

Tsimikas ble i etterkant hyllet av Liverpoolfansen for å ha avvist Guardiola. Det ble imidlertid ingen stjerne i boken for Arthur Melo, som til kontrast fra sin lagkamerat valgte å ta City-manageren i hånden. Brasilianeren fikk i etterkant mye kritikk.