Tsitsipas vant kampen i tre strake sett med sifrene 6-3, 7-6 (7-2), 6-4. Oppgjøret varte i to timer og 17 minutter.

Grekeren har kun tapt to sett i løpet av Australian Open. Det skjedde i fjerde runde mot italieneren Jannik Sinner.

– Det var en veldig vanskelig tre-setter. En av de vanskeligste så langt i denne turneringen, sa Tsitsipas etter kampen.

– Det ble et veldig viktig øyeblikk i tiebreaket for å se hvem som skulle komme seg inn i kampen igjen. Det var min mulighet til å virkelig få en stor ledelse, så jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg løste det andre settet, fortsatte han.

Skrøt av Australia

I det tredje settet slet Tsitsipas med enkelte av servene. Seierherren svarte på humoristisk vis at det var erfaringen hans som hjalp ham med å løse problemene.

Tsitsipas hadde stor støtte fra tribunen og var ikke redd for å uttrykke sin kjærlighet for tilskuerne og Australia.

– Australia er et fantastisk land. Jeg liker også veldig mange australske ting. Folket er alltid veldig imøtekommende, og Australia er veldig likt hjemme. Det føles veldig som hjemme for meg.

Inviterte skuespiller

Han var heller ikke redd for å rekke ut en invitasjon til en plass på tribunen til en australsk skuespiller.

– En av mine favorittskuespillere, Margot Robbie, er fra Australia. Jeg håper jeg kan se henne på tribunen en dag, la han til.

24-åringen er seedet som nummer tre i turneringen og er den høyest rangerte spilleren som fortsatt er med i Australian Open. Det var kun Rafael Nadal og Casper Ruud som var seedet høyere.

I semifinalen vil han møte Karan Khacanov som er seedet som nummer 18. Skulle grekeren ta seg til finale og vinne turneringen vil han bli verdensener.

(©NTB)