Gå til sidens hovedinnhold

Tsjekkia snudde kampen

Tsjekkia kom seg etter sjokket fra lille Latvia i sin første EM-kamp. Fem minutter før slutt var saken klar.

Kampen minutt for minutt

Kampen var preget av høyt tsjekkisk press mot et Latvia som forsvarte seg. En stor del av det tsjekkiske spillet var ensformig og derfor ganske lett å lese for et latvisk lag som ofte sto fra 30 meter og bakover. Laget satset på kontringer og dette lyktes i slutten av første omgang. Andrejs Prohorenkovs stormet frem, og la inn til Maris Verpakovskis som kunne sette ballen i mål fra fem meter.

Latvia klarte imidlertid ikke å stå helt i mot i annen omgang. I det 73. minutt klarte Milan Baros å få ballen i mål. Karel Poborskys innlegg ble bokset ut, og Baros skjøt lavt fra omlag 11 meter. 2-1 kom i det 85. minutt da innbytter Marek Heinz skjøt ballen i mål fra omlag 16 meter. Da var både den latviske keeper og forsvaret i ubalanse.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer fra kampen

Bakgrunn:
Outsideren mot den sjanseløse. Det er settingen når Tsjekkia og Latvia braker sammen til sin første EM-kamp i kveld.

Ingen tror Latvia har en sjanse i EM-sluttspillet, mens mange tror at Tsjekkia avanserer fra gruppa på bekostning av enten Nederland eller Tyskland.

I lagenes åpningskamper i store mesterskap, blir det ofte overraskelser. Utad har Tsjekkias trener uttalt at det eneste han frykter, er at laget skal undervurdere Latvia. TV 2 Nettavisen har ingen tro på at det skjer, og at Latvia kan gjenskape sensasjonen fra Tyrkia-kampene i EM-kvalifiseringen. Tsjekkia vinner komfortabelt. Skal de videre må de også det. Tyskland og Nederland er som kjent motstandere i de to siste kampene.

Playmakeren Tomas Rosicky er tilbake etter at han brakk armen i slutten av februar, og til tross for at han har slitt med en lyskestrekk. Det er ventet at Milan Baros foretrekkes fremfor Vladimir Smicer på topp.

Du ser kampen direkte på TV 2 fra 18.00.

Legg merke til:
Latvia slo Sverige på bortebane i sin siste kamp i EM-kvalifiseringen. Men da var Sverige EM-klare. I play off-kampene slo de Tyrkia 1-0 hjemme, og spilte 2-2 borte mot Tyrkia.
Tsjekkia gikk til EM etter sju seirer og én uavgjort kamp, og må lforskjellen 23-5.
Pavel Nedved har slitt med dehydrering og hodepine i den voldsomme varmen i Portugal.
Marian Pahars , Southampton er kanskje Latvias mest kjente spiller, men etter store skadeproblemer det siste året er det tvilsomt om han starter

FIFA-rankingen: 11. Tsjekkia, 53. Latvia

Tre siste resultater:
28.4: Tsjekkia - Japan 0-1
02.6: Tsjekkia - Bulgaria 3-1
06.6: Tsjekkia - Estland 2-0

31.3: Slovenia - Latvia 0-1
28.4: Latvia - Island 0-0
06.6: Latvia - Aserbajdsan 2-2

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre