Gå til sidens hovedinnhold

Tsjekkias tidligere landslagssjef i ishockey er død

Den erfarne trenerprofilen Milos Riha døde etter å ha blitt syk i sommer.

Tsjekkias forrige landslagsjef i ishockey, Milos Riha (61), er død etter å ha kjempet mot sykdom de siste ukene.

Dødsfallet blir bekreftet av familien til trenerprofilen tirsdag, melder tsjekkiske iSport. 61-åringen skulle etter planen ha ledet Tsjekkia i årets ishockey-VM i Sveits, et mesterskap som ble avlyst på grunn av covid-19.

Les også: King nektet å kommentere Mourinho-kobling

Riha førte tsjekkerne til semifinale i fjorårets VM, der laget endte på fjerdeplass. Tsjekkia beseiret Norge med 7-2 i gruppespillet under mesterskapet.

I sommer ble Riha alvorlig syk, og siden midten av august har han vært innlagt på sykehus.

- Det er et ufattelig sjokk at en så stor og varm person med et enormt hjerte har forlatt oss, sier sønnen Milos Riha jr. i en uttalelse.

- Den siste måneden har vært en stor kamp, og jeg vil takke resten av familien og våre nære og kjære som har støttet oss i denne tiden. Jeg vil også takke faren min for alt han har gjort for andre, tilføyer trenerprofilens sønn.

Les også: Strandberg tilbake til russisk fotball

Riha overtok som landslagssjef for Tsjekkia i 2018, etter en lang trenerkarriere som startet helt tilbake i 1989.

61-åringen har trent en rekke store klubber i Tsjekkia, Slovakia og den russiskbaserte storligaen KHL. I 2011 ble han kåret til årets trener i sistnevnte liga.

I perioden 2011-2012 trente han Norges landslagsprofil Patrick Thoresen i storklubben SKA St. Petersburg. Før den tid ledet han også KHL-lag som Spartak Moskva og Atlant Mytitsji.

I mai ble det gjort kjent at Filip Pesan, fra og med kommende sesong, skulle overta etter Milos Riha som Tsjekkias landslagssjef.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken