Tsjekkias forrige landslagsjef i ishockey, Milos Riha (61), er død etter å ha kjempet mot sykdom de siste ukene.

Dødsfallet blir bekreftet av familien til trenerprofilen tirsdag, melder tsjekkiske iSport. 61-åringen skulle etter planen ha ledet Tsjekkia i årets ishockey-VM i Sveits, et mesterskap som ble avlyst på grunn av covid-19.

Les også: King nektet å kommentere Mourinho-kobling

Riha førte tsjekkerne til semifinale i fjorårets VM, der laget endte på fjerdeplass. Tsjekkia beseiret Norge med 7-2 i gruppespillet under mesterskapet.

I sommer ble Riha alvorlig syk, og siden midten av august har han vært innlagt på sykehus.

- Det er et ufattelig sjokk at en så stor og varm person med et enormt hjerte har forlatt oss, sier sønnen Milos Riha jr. i en uttalelse.

- Den siste måneden har vært en stor kamp, og jeg vil takke resten av familien og våre nære og kjære som har støttet oss i denne tiden. Jeg vil også takke faren min for alt han har gjort for andre, tilføyer trenerprofilens sønn.

Les også: Strandberg tilbake til russisk fotball

Riha overtok som landslagssjef for Tsjekkia i 2018, etter en lang trenerkarriere som startet helt tilbake i 1989.

61-åringen har trent en rekke store klubber i Tsjekkia, Slovakia og den russiskbaserte storligaen KHL. I 2011 ble han kåret til årets trener i sistnevnte liga.

I perioden 2011-2012 trente han Norges landslagsprofil Patrick Thoresen i storklubben SKA St. Petersburg. Før den tid ledet han også KHL-lag som Spartak Moskva og Atlant Mytitsji.

I mai ble det gjort kjent at Filip Pesan, fra og med kommende sesong, skulle overta etter Milos Riha som Tsjekkias landslagssjef.