RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tsjekkisk finale i New Haven

I FINALE IGJEN: Petra Kvitova.
I FINALE IGJEN: Petra Kvitova. Foto: Fred Beckham (Ap)
Petra Kvitova i finalen for fjerde år på rad.

Tittelforsvarer Petra Kvitova møter Lucie Safarova i en heltsjekkisk finale i WTA-turneringen i tennis i New Haven.

Kvitova beseiret danske Caroline Wozniacki, som har vunnet turneringen fire ganger, i fredagens semifinale. Dansken startet best og hadde settball på 5-3 i første sett, men Kvitova avverget den og vendte til seier 7-5, 6-1.

- Det var et svært vanskelig første sett. Jeg måtte være topp konsentrert hele tiden. Hvert game var veldig jevnt, og noen få poengs utslag kunne vippet det andre vei, sa Kvitova.

Den 2.-seedede tsjekkeren vant 10 av kampens 11 siste games, og Wozniacki medga at hun var sjanseløs da motstanderen fikk opp dampen.

- Jeg tror ikke noen på touren slår hardere enn henne. Slår du for kort, straffer hun deg umiddelbart, sa dansken, som måtte ha pause for å teipe kneet i 2. sett. Hun avviste at det er grunn til bekymring rett før US Open.

- Det er ingen ny skade, men noe jeg har slitt med i noen år. Jeg teiper det hver gang, men det begynte å løsne litt, så jeg måtte fikse det, sa hun.

Kvitova er i New Haven-finalen for fjerde år på rad. Hun vant turneringen i 2012 og i fjor. I finalen møter hun 4.-seedede Safarova, som slo den ukrainske overraskelseskvinnen Lesia Tsurenko 6-2, 7-6.

I mennenes ATP-turnering i Winston-Salem tok sørafrikanske Kevin Anderson seg til finale med problemfri seier 6-4, 6-3 over useedede Malek Jaziri fra Tunisia. I finalen venter den franske kvalifiseringsspilleren Pierre-Hugues Herbert.

Anderson, som er 2.-seedet i turneringen, kan lørdag ta sin første turneringsseier siden 2012 og få en perfekt oppladning til US Open, som starter mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere