Først dukket ryktene opp om at Quick Step ønsket seg signaturen til cyclocrossmester Zdenek Stybar.

Men brikkene falt først på plass da rapporter i belgiske medier forteller at en tsjekkisk mangemillionær har kjøpt seg opp i laget.

Ifølge belgiske nyhetsbyråer er det Zdenek Bakala som har kjøpt opp selskapet Esperanza BVBA. Esperanza er selskapet som står bak den belgiske sykkelsatsingen.

Reddet Quick Step
Bakalas millioner garanterer satsingen ut 2013-sesongen. Quick Steps opprinnelige finansiering varte kun ut kommende sesong.

Finansmannen har bygd opp sin formue via investeringer i jernutvinning, kull- og bankvirksomhet.

- Team Qucik Step har vist seg å være blant verdens mest sukessrike lag med flotte ryttere og et profesjonelt management og støtteapparat. Jeg er henrykt over å bli en del av dette, sier Bakala i en pressemelding.

Lettet Lefevre
Team Manager Patrick Lefevre kunne puste lettet ut etter at den endelige avtalen var i boks.

- Vi har jobbet svært hardt de siste månedene for å få i stand denne avtalen. Dette gir både laget og vi som jobber her en garanti for at satsingen opprettholdes også etter 2011. Fra nå av kommer vi til å holde fokus på neste sesong og hvordan vi skal bygge opp laget i fremtiden.

Han bekreftet samtidig at Quick Step forsetter som lagets hovedsponsor i 2011. Tidligere denne uka ble også Lefevres mannskap tildelt ProTeam-lisens foran kommende sesong.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!