Den åttende etappen av årets Vuelta a España ble avsluttet med en tøff stigning.

Etappen var den første virkelige fjelltesten for sammenlagtfavorittene.

Da Igor Antón angrep drøyt fire kilometer fra mål, begynte også de andre favorittene å løfte på rumpa.

Prokontinentalsjokk
Chris Horner hadde varslet fyrverkeri på forhånd og gikk kontra på et angrep fra Ivan Santaromita.

Ivan Basso og Vincenzo Nibali tettet raskt luken til den amerikanske veteranen. Etter hvert kom også de øvrige favorittene seg opp. Men angrepene var ikke over.

Leopold König angrep, og klarte akkurat å tette luken frem til baskiske Antón på slutten. Det virket til å gå mot tsjekkisk seier, men bak jaktet en gruppe med blant annet Basso og Daniel Moreno.

Spanske Moreno satt inn sluttspurten med 200 meter igjen, men klarte akkurat ikke å ta igjen König. Dermed vant tsjekkeren som sykler på prokontinentallaget NetApp. Det er uten tvil 25-åringens største seier i karrieren.

Tsjekkeren har lenge vært sett på som en habil klatrer og vant en etappe i årets California rundt. Likevel var det få som hadde tsjekkeren som favoritt før lørdagens etappe.

Favorittene ble distansert
Nicholas Roche satt i samme gruppe som Moreno og Basso, og iren tok med det over sammenlagtledelsen foran Chris Horner og Daniel Moreno.

Verre gikk det for sammenlagtleder Vincenzo Nibali, som fikk det tungt mot slutten. Han måtte også gi noen sekunder til Joaquin Rodriguez og Alejandro Valverde, som hadde en sterk sluttspurt. Alle tre måtte imidlertid se seg slått av en tsjekkisk overraskelse på den første skikkelige klatreetappen i årets vuelta.

Dermed fikk de tre største favorittene til sammenlagtseieren sekunder i sekken av flere syklister.

Resultater:

HTML EMBED