RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tsunamioffer hedres av Portugal

Sist oppdatert:
Ikledd en Portugal-drakt ble åtteårige Martunis funnet omtåket, uttørket og myggbitt i Aceh etter tsunamikatastrofen. Lørdag tar gutten på seg den samme drakten – foran fullsatte tribuner i Lisboa.

Den indonesiske åtte-åringen er hedersgjest under VM -kvalifiseringskampen mellom Portugal och Slovakia på lørdagskvelden. Han kommer til å vandre inn på banen sammen med Luis Figo, Cristiano Ronaldo og de andre portugisiske stjernene før avspark.

- Vi ser dette som en måte å hjelpe. Det er hjelp innenfor rammene for hva som er mulig, sa en talsmann for det portugisiske fotballforbundet fredag.

Overlevde på bær
Martunis ble funnet av et brittiskt tv-team, tre uker etter katastrofen. Han hadde overlevd alene ved å spise bær og tørkede nudler og drikke vann fra noen få vannhull. I Portugal fikk hans historie naturlig nok ekstra oppmerksomhet , med tanke på hva han hadde på seg.

Fotballforbundet har ikke bare betalt hans reise og oppholdsutgifter til Portugal, men også hjulpet hans far, Sarbini, med en gave tilsvarende 330 000 kroner. Martunis mor og fire søsken omkom i katastrofen.

Portugal og Slovakia deler ledelsen i kvalgruppe tre, med 14 poeng hver foran lørdagens kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere