*Nettavisen* Sport.

Tsunamioffer hedres av Portugal

Ikledd en Portugal-drakt ble åtteårige Martunis funnet omtåket, uttørket og myggbitt i Aceh etter tsunamikatastrofen. Lørdag tar gutten på seg den samme drakten – foran fullsatte tribuner i Lisboa.

04.06.05 12:07

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (FRANSISCO PARAISO / AP)

Den indonesiske åtte-åringen er hedersgjest under VM -kvalifiseringskampen mellom Portugal och Slovakia på lørdagskvelden. Han kommer til å vandre inn på banen sammen med Luis Figo, Cristiano Ronaldo og de andre portugisiske stjernene før avspark.

- Vi ser dette som en måte å hjelpe. Det er hjelp innenfor rammene for hva som er mulig, sa en talsmann for det portugisiske fotballforbundet fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Overlevde på bær
Martunis ble funnet av et brittiskt tv-team, tre uker etter katastrofen. Han hadde overlevd alene ved å spise bær og tørkede nudler og drikke vann fra noen få vannhull. I Portugal fikk hans historie naturlig nok ekstra oppmerksomhet , med tanke på hva han hadde på seg.

Fotballforbundet har ikke bare betalt hans reise og oppholdsutgifter til Portugal, men også hjulpet hans far, Sarbini, med en gave tilsvarende 330 000 kroner. Martunis mor og fire søsken omkom i katastrofen.

Portugal og Slovakia deler ledelsen i kvalgruppe tre, med 14 poeng hver foran lørdagens kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.