Tufte bedre enn ventet

Foto: EPA/Scanpix

Olaf Tufte overrasket seg selv da han testet formen nylig.

12.01.10 11:42

Den dobbelte olympiamesteren ligger i kjent stil ikke på latsiden selv om både vann og fjorder i øyeblikket er islagte. Nå står det tradisjonsrike høydeoppholdet i Seiser Alm for døren, og før avreise fikk vestfoldingen en bekreftelse på at kroppen er på vei mot gammelt godt slag.

En O2- og laktattest på Toppidrettssenteret nylig viste nemlig gledelige resultater.

– Laktat var nesten overraskende bra. Og O2 er der den skal være. Så for min del var dette en hyggelig start på nye året – og et bevis på at Tuften er på vei tilbake til godformen, skriver olympiamesteren på sin hjemmeside.

Det er ingen hemmelighet at 33-åringen er ekstra innbitt foran årets sesong – etter den forsmedelige sisteplassen i VM-finalen i singlesculler i polske Poznan i fjor sommer.

Da fungerte ikke kroppen i det hele tatt. Nå synes imidlertid formen på vei tilbake, og bedre skal det bli.

– Nå skal vi til fjells for å utvikle den enda mer, lover Tufte – som ser fram til gode dager i den italienske høyden. I Seiser Alm får han selskap av hele Team Tufte, samt kappgjenger Trond Nymark.

Årets store mål for bonden fra Nykirke er VM i New Zealand i begynnelsen av november. Et delmål på veien dit er EM i Portugal midt i september.

Lenge før han kommer så langt skal imidlertid Tufte som vanlig prøve seg i Vasaloppet. Årets utgave av skiklassikeren fra Sälen til Mora går av stabelen søndag 7. mars. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.