RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tufte bedre enn ventet

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Olaf Tufte overrasket seg selv da han testet formen nylig.

Den dobbelte olympiamesteren ligger i kjent stil ikke på latsiden selv om både vann og fjorder i øyeblikket er islagte. Nå står det tradisjonsrike høydeoppholdet i Seiser Alm for døren, og før avreise fikk vestfoldingen en bekreftelse på at kroppen er på vei mot gammelt godt slag.

En O2- og laktattest på Toppidrettssenteret nylig viste nemlig gledelige resultater.

– Laktat var nesten overraskende bra. Og O2 er der den skal være. Så for min del var dette en hyggelig start på nye året – og et bevis på at Tuften er på vei tilbake til godformen, skriver olympiamesteren på sin hjemmeside.

Det er ingen hemmelighet at 33-åringen er ekstra innbitt foran årets sesong – etter den forsmedelige sisteplassen i VM-finalen i singlesculler i polske Poznan i fjor sommer.

Da fungerte ikke kroppen i det hele tatt. Nå synes imidlertid formen på vei tilbake, og bedre skal det bli.

– Nå skal vi til fjells for å utvikle den enda mer, lover Tufte – som ser fram til gode dager i den italienske høyden. I Seiser Alm får han selskap av hele Team Tufte, samt kappgjenger Trond Nymark.

Årets store mål for bonden fra Nykirke er VM i New Zealand i begynnelsen av november. Et delmål på veien dit er EM i Portugal midt i september.

Lenge før han kommer så langt skal imidlertid Tufte som vanlig prøve seg i Vasaloppet. Årets utgave av skiklassikeren fra Sälen til Mora går av stabelen søndag 7. mars. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere