RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Olaf Tufte kjører for fullt mot OL i Rio. I VM i Amsterdam er målet å nå finalen.
Olaf Tufte kjører for fullt mot OL i Rio. I VM i Amsterdam er målet å nå finalen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Tufte med krafttak mot ro-VM

Roveteranen Olaf Tufte (38) blir stadig i bedre form.

Han går for finaleplass i det første store delmålet på veien mot Rio-OL.

Snaut to uker før VM-starten i Amsterdam kan en optimistisk Tufte fortelle at han har tatt store steg siden han gjorde comeback etter «hvileåret» 2013.

Han lever nå en ganske annen treningshverdag enn under suksessårene tidligere på 2000-tallet. Og under tirsdagens VM-lunsj på Årungen fleipet han om at landslagstrener Johan Flodin «endelig har lært meg å ro».

– Det er litt annerledes. Jeg holder på med en del tekniske ting og har jobbet mye med utstyr. Nå begynner ting å sette seg litt bedre, og vi får litt form på det vi skal gjøre. Forhåpentlig blir det bra mot VM, sier den dobbelte OL-mesteren til NTB.

– Har comebacket gått bedre enn ventet?

– Både og. Man møter på litt motgang, men formen min er oppadgående. Gammel mann gjør så godt han kan, fortsetter veteranen.

Aktiv

Landslagssjef Flodin er enig. Han forteller om et comeback omtrent som ventet og at Tufte er i stadig utvikling.

Skuffelsen i London-OL var tung for rokjempen. Etter sabbatsåret er han 100 prosent sikker på at han orker hardkjøret hele veien til sommerlekene om to år.

– Det er ikke noen diskusjon. Jeg fant iallfall ut at jeg ikke er skapt til å sitte på en kontorstol og gå i møter. Jeg liker å gjøre ting med kroppen. Familien støtter meg 100 prosent, og så har jeg veldig mange bra støttespillere som gjør det mulig for meg å holde på, sier Tufte.

Klatrer

Tufte endte på 15.-plass i EM i juni, deretter 9.-plass og så 5.-plass i verdenscupen. Formkurven tyder på at VM i Amsterdam kan gi etterlengtet suksess for Horten-mannen.

– VM er både et delmål og et eget mål. Først og fremst skal jeg komme meg til finalen. Det var målet vi satte opp før sesongen. Klarer jeg det, får vi ta det derfra, sier han.

Norges Roforbund har uttalt mål om minst to VM-medaljer. Ganske hårete, ifølge Tufte.

– Det er ikke nybarbert i hvert fall. Men det er fullt mulig. Såpass sterk tropp har vi.

OL viktigst

I treningsarbeidet drar Tufte fordel av at fire regjerende verdensmestere (to dobbeltscullere) også er del av det norske laget.

– Det er klart det er motiverende (gullene), men det viktigste er det som blir gjort i det daglige arbeidet. Det mest nyttige for meg er at jeg kan måle meg mot båter som jeg vet er i verdenstoppen, forklarer han.

Uten at han selv er avhengig av å ta medalje i det neste mesterskapet.

– Jeg har satt meg et mål (OL). Hvordan det går i VM gjør ikke noe den ene eller den andre veien, annet enn at jeg er veldig glad eller veldig skuffet i noen dager. Per dags dato ror jeg nok bedre enn jeg har gjort i hele år. Så får vi se om jeg fortsetter å gjøre det i VM, avslutter Tufte. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere