*Nettavisen* Sport.

Tufte til topps igjen

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Olaf Tufte tok sitt andre VM-gull i roing da han vant singlesculler-konkurransen lørdag. Tyske Marcel Hacker ble slått for første gang på to år.

30.08.03 13:18

Hacker har vært utilnærmelig de siste to årene og ikke tapt ett eneste løp. Men lørdag hadde han ingenting å stille opp mot Tuftes sluttspurt, og måtte nøye seg med sølv. Slovenske Iztok Cop tok bronsen, melder NTB.

- Jeg har aldri noensinne satset så offensivt. Det var bare et vanvittig bra løp, sier den nybakte verdensmesteren i singlesculler, Olaf Tufte.

Tyskeren åpnet meget hardt og ledet med 1,82 sekund på Tufte allerede ved 500 meter. Halvveis hadde han ikke maktet å øke ledelsen til nordmannen, men virket likevel komfortabel.

Innbitt kamp

Men så begynte Tuftes innbitte kamp om gullet. 500 meter før mål hadde han knappet kraftig inn på Hackers ledelse, og lå bare 0,51 sekund etter. Det virket som tyskeren klarte å svare, men de siste par hundre meterne fosset Tufte forbi.

- Dette var helt sinnssykt, ja vanvittig bra. Det har ikke gått opp for meg ennå. Vi hadde blitt enige om at jeg skulle kline til fra start. Helt ærlig, jeg har aldri noensinne satset så offensivt. Jeg turte der jeg tidligere har holdt igjen. Du må tørre skal du bli mester, og i dag gjorde jeg det til gangs, sier en jublende glad Olaf Tufte.

I mål var Horten-roeren på 6.46,15, overbevisende 1,38 sekund foran Hacker og 2,18 foran treningskompisen Iztok Cop.

Tufte ble verdensmester i sveitsiske Luzern for to år siden, men måtte nøye seg med bronse i Sevilla i fjor. Denne sesongen har han slitt med sykdom, og måtte stå over ett av de tre verdenscupløpene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.